Twitter presenta la seva futura aparença via web

Compartir

El nou perfil afecta només a la web, s’assembla més a Facebook, i s’anirà desplegant gradualment entre els usuaris.

Després de diverses setmanes de rumors i de proves que s’han deixat veure entre el públic, la xarxa social de microblogging Twitter ha donat a conèixer la forma definitiva que tindran els seus perfils d’usuari via web en un futur proper.

Si bé s’havia arribat a estudiar la possibilitat d’abandonar la tradicional distribució lineal per ordenar els tweets essent distribuïts al llarg de tota la pantalla disponible i dins de caixes irregulars adaptades dinàmicament a la seva mida, finalment des de Twitter han optat per mantenir l’essència de l’ordre un darrere l’altre encara que, això sí, es podran personalitzar certs aspectes d’aquest ordre.

Pel que fa a l’apartat gràfic, el principal canvi que veiem és que el perfil guarda ara més semblances amb Facebook: la imatge de capçalera guanya protagonisme i ara s’estén al llarg de tota la part superior del perfil, mentre que l’avatar perd la seva centralitat i es mostra, com a la xarxa social de Mark Zuckerbeg, més cap a la part esquerra i solapat amb la capçalera.

De la mateixa manera que a Facebook, la part de la interfície que allotja el contingut també es divideix en tres columnes, allotjant la del mig els tweets.

Si abans parlava de les possibilitats de personalització de l’ordre dels tweets, aquestes semblen buscar el facilitar el descobriment de contingut; d’una banda tenim el Pinned Tweet o Tweet Destacat, el qual no és més que un tweet que seleccionem del nostre timeline per mostrar sempre el primer de tots, a la capçalera.

També ens trobem amb els millors tuits o Best Tweets, que no seran altra cosa que una selecció dels nostres tweets que hagin rebut més atenció per part dels altres usuaris de Twitter, i que es presentaran amb una mida lleugerament més gran que la resta per al seu fàcil descobriment.

I, com a tercera i darrera novetat per fomentar la descoberta de contingut, ens trobem amb Tweets Filtrats (Filtered Tweets), que no és més que una opció de visualització quan estem veient altres perfils de Twitter via web. Aquesta ens permet seleccionar si volem veure tots els tweets, només aquells que inclouen fotos i vídeos, o els tweets i les seves rèpliques per part d’altres usuaris.

El format definitiu del nou Twitter és el següent:

La nova interfície de Twitter

La nova interfície de Twitter

De moment, el nou timeline via web el gaudeixen uns pocs famosos que Twitter llista a l’entrada del seu bloc en què explica els canvis i novetats. Els nous usuaris que es vagin donant d’alta a partir d’ara ja gaudiran directament de la nova interfície, i els actuals usuaris del servei aniran sent migrats gradualment.

Cal preguntar-se si, com ja ha passat amb altres canvis en altres xarxes socials, també en aquest cas hi haurà protestes per part de grups d’usuaris reticents, o bé aquestes es produiran en molta menor mesura, ja que és d’esperar que alguna hi hagi.

En el cas concret de Twitter, molts usuaris accedeixen a aquesta xarxa de microblogging a través de clients de terceres parts, que no patiran cap canvi en el seu funcionament ja que aquestes novetats només es faran visibles només en l’accés via web als perfils.

Guillem Alsina
Etiquetes: