Ubuntu Edge frena el seu ràpid ritme

Compartir

Canonical es va veure obligada a introduir nous preus per a les donacions dels usuaris, buscant mantenir un ritme que, almenys, havia de ser d’un milió de dòlars per dia, i el qual ha caigut abruptament al llarg d’aquestes darreres hores.

Aquest és l'Ubuntu Edge

Aquest és l’Ubuntu Edge

Amb una arrancada espectacular, la campanya de crowdfunding per finançar la construcció del superphone Ubuntu Edge semblava destinada a arribar a bon port, però en aquestes darreres hores s’ha vist frenada i comença a veure’s qüestionat el poder arribar a l’objectiu desitjat.

En certa manera, és una cosa normal: la notícia va córrer com la pólvora durant les primeres hores de la campanya, i ha estat en aquestes i en els dies següents en què s’han concentrat les donacions. Quin tipus de terminal ofereix Canonical i a quin tipus d’usuari va dirigit? Evidentment, no és per a tots els públics, si no per a un perfil d’usuari geek, que aprecii la funcionalitat que diferencia al terminal que tindrà entre mans de la resta. I el nombre de persones que coincideix amb aquest perfil i voldrà donar un mínim de més de 600 dòlars per tenir-ne un d’aquests, és finit. I, d’aquests, molts ja han donat a aquestes hores.

En una campanya de crowdfunding, els períodes en què es poden rebre més donatius són el tram inicial i el final, essent el més difícil el del mig. Ubuntu Edge pot haver encetat aquesta “travessia del desert”, marcada per la desacceleració en la velocitat recaptadora tot i que Canonical probablement va veure el problema abans de que aquest es produís i va posar mesures per intentar esquivar-lo o, almenys, pal·liar-lo.

Així, fa uns dies, van aparèixer noves ‘perks’ (recompenses en la terminologia emprada per Indiegogo) amb el terminal com a recompensa, d’entre 625 i 700 dòlars. Algunes d’aquestes encara segueixen vigents, malgrat que només les que parteixen dels 700 dòlars.

Canonical també ha llançat un concurs de ‘referrals’ (referències): la persona que aconsegueixi, per mitjà de recomanació de la campanya, que una altra gent doni més diners, guanyarà un terminal dels primers amb el seu nom gravat.

Però ni aquests esquers semblen fer picar la massa necessària d’internautes; no es tracta que ja ningú aporti diners a la campanya, ja que el marcador va pujant, es tracta del ritme al què ho està fent, insuficient si continua així els propers dies per complir amb l’objectiu de 32 milions de dòlars.

Tampoc podrem dir que la campanya ha fracassat fins que no es compleixi el període estipulat, ja que en qualsevol moment l’interès es pot veure renovat, Canonical pot dur a terme alguna acció que arrossegui un gran nombre de contribuïdors, o bé fins i tot es pot donar un interès des de fora de l’ecosistema Ubuntu per part d’aficionats a GNU/Linux en qualsevol dels seus sabors.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: