Ubuntu Edge no aconseguirà el seu objectiu

Compartir

Amb poc més poc menys d’un milió de dòlars aconseguits en la darrera setmana, aquesta quantitat dista molt de la mitjana d’un milió al dia que el projecte necessitava per ser materialitzat. Només queda l’alternativa que algú posi sobre la taula els diners que manquen. Potser és el que pensa fer Mark Shuttleworth?

Tot i un començament explosiu gràcies al qual va recaptar quatre milions de dòlars en amb prou feines dos dies, la velocitat recaptatòria de la campanya de crowdfunding llançada per Canonical per al terminal Ubuntu Edge s’ha vist notablement ralentitzada, la qual cosa ha portat a què en dues setmanes hagi superat amb prou feines els vuit milions.

Per arribar a l’objectiu fixat de 32 milions, el crowdfunding havia d’omplir les seves arques a una velocitat de poc més d’un milió al dia de mitjana, per la qual cosa ara es troba a la meitat d’aquest ritme i més frenada a cada dia que passa.

És comprensible la manca de suport popular al projecte: és un terminal nou, no és precisament barat, no hi ha tests escrits sobre el rendiment del terminal, i Ubuntu no desperta tant d’interès com a sistema operatiu mòbil malgrat que el telèfon de Canonical també funciona amb Android.

La darrera esperança

Hi ha la possibilitat que Canonical estigui tan interessada en què Ubuntu Edge tiri endavant, que ja hagi pactat amb algú el tenir el muntant necessari per cobrir fins als 32 milions de dòlars reclamats, i que es donaria al projecte en el darrer moment.

Aquesta teoria és gairebé un ferro roent per aferrar-se aquells qui ja han donat i que volen veure com es materialitza el terminal dels seus somnis, més que no pas que li tornin els seus diners si a la fi la cosa no tira endavant.

El nom del principal donant que tothom té al cap és Mark Shuttleworth, qui gràcies a la seva condició de multimilionari, diu la saviesa popular que estaria en condicions econòmiques de fer el principal donatiu de la campanya.

Però tot i això, té sentit acabar una obra incompleta que ni tan sols ha rebut prou recolzament per part dels qui al cap i a la fi haurien d’adquirir el terminal a través d’Internet o en botigues? No si Canonical no es vol arriscar a quedar-se amb una gran part de la producció de l’Edge llanguint en els seus magatzems.

I, naturalment, ningú vol malgastar uns quants milions de dòlars en un projecte al qual els consumidors ja han condemnat al fracàs.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: