Ubuntu podria executar directament aplicacions Android

Compartir

UbuntuEl binomi creat pel popular Linux de sobretaula i la plataforma per a smartphones de Google podria estar buscant fer front a Microsoft en l’àmbit empresarial.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons informa el rotatiu en línia Ars Technica, Canonical està treballant en un entorn d’execució d’aplicacions natives d’Android per a la seva distribució GNU/Linux Ubuntu, fet que permetria executar en qualsevol ordinador portàtil i sobretaula, els mateixos programes que executem en el telèfons i, fins i tot, el sistema operatiu sencer.

La qüestió no és trivial, ja que malgrat que Android es fonamenta en Linux, es desvia del sistema operatiu del pingüí de manera notable i, de fet, fa poc es va donar a conèixer l’expulsió del codi font d’Android de l’arbre principal del kernel Linux. Altres qüestions tècniques molt específiques d’Android fan que sigui necessari un entorn d’execució virtualitzat per a que les aplicacions d’aquesta plataforma puguin funcionar en un Linux d’escriptori juntament amb les altres aplicacions del sistema del pingüí.

Segons podem continuar llegint a Ars Technica, les aplicacions Android que s’executin sobre Ubuntu tindran accés al maquinari de la màquina física, probablement emprant una tècnica semblant a la dels entorns de virtualització, que permeten al sistema operatiu de l’interior de la màquina virtual accedir a elements com ara la tarja de xarxa o la unitat de CD/DVD. S’està treballant també per fer accessible el sistema de fitxers de la màquina local a les aplicacions Android, ni que sigui parcialment.

Aquest programari serà útil, en primer lloc, als desenvolupadors d’aplicacions per a Android, ja que podran provar en un altre entorn les seves creacions. A més, els usuaris (tant finals com corporatius) podran executar les mateixes aplicacions a l’escriptori de treball i en el telèfon, fet que proporciona una integració perfecta. Finalment, pot atraure a alguns posseïdors de telèfons Android cap a la plataforma de Canonical.

Encara no es troba disponible el codi font d’aquest programari, malgrat que segons afirma Ars Technica, els seus desenvolupadors planegen no trigar gaire en proporcionar-lo a la comunitat.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina