Ubuntu reinventa la seva imatge de marca

Compartir

UbuntuDes de l’escriptori fins al seu logotip, Ubuntu canviarà els que fins ara han estat els seus colors identificatius per altres més emprats en l’espectre cromàtic habitual en els escriptoris informàtics.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Un dels trets identitaris més característiques d’Ubuntu d’ençà de la seva fundació és l’espectre de colors emprat per al seu escriptori i que, fins a la data de llançament de la seva primera versió (2004), eren inèdits en qualsevol altre escriptori informàtic. El més habitual és emprar tons de blau i verd per als fons, negre, blancs i grisos per a finestres i altres elements, i vermells o grocs per als missatges d’error i elements que es vulguin destacar. Però Ubuntu, des de sempre s’ha sortit d’aquest estàndard no escrit amb un joc de tons marrons, ocres i rogencs que han poblat els seus fons de pantalla i icones. Fins ara.

La propera versió 10.04 d’aquesta distribució comptarà amb un redisseny de la interfície i la seva imatge corporativa que s’està acabant d’ultimar i que ja s’ha mostrat al públic a través del seu lloc web.

A més de la imatge de marca, el que més crida l’atenció és el nou tema d’escriptori per a Gnome, el wallpaper (imatge de fons d’escriptori) del qual canvia per oferir uns tons més rosats i negres, en la línia d’alguns dels fons d’escriptori que inclou per defecte Mac OS X. Segons s’indica, el nou estil està inspirat en la idea de "lluminositat". La renovació afectarà fins i tot la pantalla de splash, que és la que veiem cada cop que arranquem el sistema operatiu.

El nou escriptori d'Ubuntu 10.04

Paral·lelament als canvis a l’escriptori, també es realitzarà un rentat de cara a la mateixa marca Ubuntu i als logotips de les diverses iniciatives de la comunitat de desenvolupadors i usuaris d’aquesta popular distribució.

El nou logo d'Ubuntu 

Segons indica Canonical en el lloc web d’Ubuntu, el nou look que s’està definint, marcarà l’estil de la distribució durant els anys vinents.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina