Ubuntu s’ho fa sola

Compartir

Davant la manca de fabricants de terminals que emprin la seva plataforma mòbil, Canonical proposa el projecte Ubuntu Edge, un encreuament entre superphone i PC, a finançar-se via crowdfunding.

Aquest és l'Ubuntu Edge

Aquest és l’Ubuntu Edge

Tot i que les diferents versions per a tablets i smartphones d’Ubuntu (incloent Ubuntu for Android) tenen un aspecte excel·lent, sembla que no desperten en excés l’interès dels fabricants, en un mercat dominat majoritàriament per Android i amb un jugador molt fort com és de moment Apple amb el seu iPhone.

És per això que Canonical ha decidit llançar una aposta forta: construir el seu propi terminal mòbil amb Ubuntu for Phones i tot el seu concepte de ser més que un smartphone per a poder-se convertir en un ordinador personal un cop connectat a una base d’ancoratge (docking station), monitor i teclat i ratolí externs. I, per això, ha decidit recórrer al crowdfunding a través de la plataforma Indiegogo.

Segons informa Canonical a través de la nota de premsa que ha emès informant sobre la campanya, el terminal (el nom del qual és Ubuntu Edge) sortirà al maig del 2014 muntant un processador d’última generació (sense especificar quin), 4 GB. de memòria RAM, 128 GB. d’emmagatzemament intern, i una pantalla de vidre de safir, que només es pot ratllar amb un diamant. Aquest darrer element, de 4,5”, oferix una resolució de 1.280×720 píxels. Les càmeres de fotos/vídeo del terminal són de 8 Mpx. la posterior i 2 Mpx. la davantera.

Pel que fa a connectivitat, Ubuntu Edge és compatible amb xarxes 4G per LTE en mode dual per a connectar-se en qualsevol lloc del món, Bluetooth 4, Wi-Fi 802.11n, NFC i compatibilitat MHL.

La tecnologia de la bateria és d’ànode de silici, amb la qual s’espera obtenir la màxima autonomia per a aquest terminal, malgrat que si el seu ús va cap al d’ordinador i smartphone, probablement es passarà unes quantes hores connectat a una docking station amb el cable de corrent connectat.

En l’apartat de programari, l’arrancada del terminal es farà en mode dual, amb possibilitat d’arrancar en Ubuntu o Android per tal de poder gaudir de tot el ventall de programari disponible per a aquests dos sistemes. Així, Android permetrà als seus posseïdors emprar totes les apps que ja existeixen per a una innumerable quantitat de terminals, mentre que Ubuntu facilitarà el seu ús com a PC.

L’objectiu de la campanya de crowdfunding és ambiciós: recollir 32 milions de dòlars en un mes. Aquells que abonin la quantitat de 830 dòlars podran gaudir del nou terminal quan sigui llançat (és a dir, realitzaran amb el seu donatiu la compra d’una unitat), encara que al llarg d’aquest 22 de juliol l’oferta podrà ser assequible a un preu especial de 600 dòlars.

Canonical es juga la seva imatge entre la premsa i el públic amb aquesta campanya; de fracassar i no arribar a recollir els 32 milions, la seva imatge quedarà tocada fins i tot entre el públic que espera ansiosament terminals amb el seu sistema operatiu.

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: