Ubuntu TV, bevent directament de les fonts de Unity

Compartir

Els canvis en la interfície d’usuari de la nova plataforma per a televisors de Canonical, basada en GNU/Linux són mínims respecte a la seva versió d’escriptori, però s’adapta força bé i corre fluidament.

Davant les perspectives del mercat dels televisors i veient que Google TV no és ni de bon tros intocable si no més aviat al contrari, la companyia de Mark Zuckerberg es llança amb una versió específica de la distribució GNU/Linux que tutela, Ubuntu, també de codi obert i oberta a la participació popular.

En un primer cop d’ull, reconeixem ràpidament els colors típics de la distro, així com la interfície Unity. Sembla talment com si ens trobéssim davant d’un “bolcat” del sistema d’escriptori cap a un televisor, malgrat que cal dir que el resultat és excel·lent i que el sistema es mou d’una manera molt eficient.

Val a dir que, preguntat per les aliances que Canonical manté amb fabricants de televisors, -Engineer Manager de la companyia- va respondre que la plataforma acaba de fer-se pública ara mateix i que, per tant, encara és massa aviat per poder parlar de fabricants implicats i d’aliances.

 

Copyright (c) 2012 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: