UIQ en bancarrota

Compartir

L’empresa proporcionava una de les poques alternatives a la interfície S60 per al sistema operatiu Symbian, que empraven fabricants com Sony Ericsson o Motorola.


La interficie UIQRedacció www.imatica.org – El sector de la telefonia mòbil en general i l’ecosistema Symbian en particular han perdut un jugador certament important com és UIQ, una companyia de programari radicada a Suècia que produeix una de les dues interfícies d’usuari i plataformes de desenvolupament més conegudes i emprades per a sistemes operatius Symbian juntament amb la S60 usada per Nokia entre d’altres.

Malgrat ocupar una part petita al mercat en comparació amb S60, el seu rival pel què fa a interfícies d’usuari per a Symbian, UIQ proveïa a fabricants de la talla de Sony Ericsson o Motorola, sense cap mena de dubte empreses molt importants i amb un nom propi en el panorama de la telefonia mòbil. Segons informa l’Agència Reuters, UIQ ha presentat un expedient de bancarrota davant d’un tribunal suec.

De fet, el futur d’UIQ estava sentenciat quan Nokia va adquirir tots els actius de Symbian al juny i va crear la Fundació Symbian per obrir el codi font d’aquest sistema operatiu. La Fundació Symbian va seleccionar ràpidament S60 com la interfície d’usuari per al sistema operatiu en el futur, el que va treure qualsevol sentit a la comesa d’UIQ, que es va veure llavors abandonada a la seva sort pels seus patrons. La situació de crisi financera mundial que es respira ha estat probablement la què ha posat punt i final a l’existència d’aquesta companyia, que deixarà sense feina uns 200 treballadors.

Els actius d’UIQ passaran a formar part de la Fundació Symbian, seguint el camí que va marcar Sony Ericsson en una nota de premsa emesa aquest passat setembre.

Guillem Alsina