Ulteo ofereix la possibilitat d'executar OpenOffice en el navegador

Compartir

La iniciativa creada per Gaël Duval (fundador de la distribució Mandrake, actualment Mandriva) permet executar en línia dins d’un navegador i sense haver d’instal·lar absolutament res, tot un complet entorn KDE.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Recentment la iniciativa Ulteo anunciava la disponibilitat en versió beta restringida als 15.000 primers usuaris, de l’accés a la suite OpenOffice a través del seu escriptori en línia, de manera que per treballar amb aquest programari ja no es necessita tenir-lo instal·lat en el nostre ordinador físic.

La versió d’OpenOffice instal·lada en els servidors d’Ulteo inclou eines de treball en grup, de manera que podem convidar a altres usuaris a compartir i a treballar sobre els nostres arxius en temps real.

El registre en els serveis d’Ulteo és gratuït, i només haurem de donar una adreça de correu electrònic vàlida.

Des d’OpenOffice s’ha rebut amb interès la iniciativa. "Aquest és un desenvolupament interessant per a les persones que volen provar l’OpenOffice.org sense haver de descarregar i instal·lar el programa. Si algú està pensant com és OpenOffice.org comparat amb el seu actual paquet ofimàtic, aquesta és una bona manera per veure OpenOffice.org en acció dins d’un navegador en el vostre escriptori" ha declarat John McCreesh, cap del projecte de màrqueting d’OpenOffice.

Per al futur proper, els internautes que disposin d’un bloc o lloc web podran incloure enllaços i botons per animar als lectors a provar aquest desenvolupament i que vegin com és OpenOffice sense haver-lo d’instal·lar en el seu disc dur o descarregar un Linux Live CD que executi el programa.

Ulteo és una oferta més dels sistemes operatius en línia que s’executen en el navegador, com eyeOS.

Més informació:

Ulteo
http://www.ulteo.com/

Nota de premsa anunciant la disponibilitat de la suite OpenOffice.org en forma de beta
http://www.ulteo.com/home/en/news/2007/12/11?autolang=en

Guillem Alsina