Un aliat contra la ‘Llei Sinde’ que pocs tenen en compte: el sector del hosting

Compartir

Fins ara no s’ha manifestat (potser per manca d’entitat associativa, almenys que jo sàpiga), però si la manera de burlar a la nova llei és migrar els servidors a un altre país, està clar que a l’Estat Espanyol el negoci de l’allotjament de pàgines web se’n ressentirà en major o menor mesura, sobretot per les possibilitats de futur que la llei entranya per a altres col·lectius.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Si l’anomenada ‘Llei Sinde’, nom que rep el paquet de mesures orientat a limitar i punir l’intercanvi de continguts protegits per drets de copyright a Internet en el marc de la més àmplia ‘Llei d’Economia Sostenible’, entra en vigor, una de les solucions per a burlar-la serà “l’emigració” del servidor a un altre país.

No serà ni de bon tros massiva, probablement si ho veiem en clau de percentatge de llocs web amb enllaços a continguts d’aquest tipus, seran uns pocs, però podrà establir un precedent: avui són els llocs amb enllaços a pel·lícules, música i programari gratuïts, però demà perquè no els d’informació general? perquè no els que ofereixen opinions politico-socials controvertides? Si bé els afectats directament i les migracions no seran massives (més que res perquè molts llocs ja estaven a l’estranger), si ho pot ser la “por” que s’estengui de cara al futur.

I és que, al caliu dels esdeveniments, més d’un s’ho pensarà si ha d’allotjar el seu lloc a l’Estat Espanyol o anar-se’n a l’estranger segons el tipus de contingut amb el que treballi. Si a això li afegim un sector que ha de fer front a les ofertes dels servidors nord-americans que donen servei a uns preus ridículs, tenim al nostre davant un panorama que va a pitjor entre les empreses de hosting, malgrat que ara siga en poca mesura, però que de cara al futur podria créixer.

El de les empreses d’allotjament és un sector que, per tant, pot veure’s afectat a l’Estat Espanyol per la nova llei, sobretot a llarg termini, i susceptible d’alinear-se amb el moviment opositor a aquesta. Un aliat, doncs, que pot ser que ni tan sols ell mateix sigui conscient de ser-ho.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina