Un altre moviment de Google a tot o res contra Facebook

Compartir

La guerra entre ambdós gegants d’Internet, a vegades pública a vegades soterrada, continua amb l’adquisició de Snapseed per part de la multinacional del cercador, un atac indirecte a qui va comprar Instagram de manera espectacular fa uns mesos.

Això cada cop em fa pensar més en les baralles de carrer que surten a les pel·lícules de gàngsters de l’època de la prohibició als Estats Units: si tu em metralles el camió que transporta el meu whisky fins als bars, jo mato un parell dels teus sicaris. Si tu compres Instagram, jo vaig a per la competència d’aquest i, almenys, empato la situació.

Google bé ha de tenir algun projecte o filial en els quals la recentment adquirida Nik Software, productora de Snapseed, hi tingui cabuda. Potser sigui per a Picasa, el seu servei d’emmagatzematge i publicació de fotografies online, o per a un Google+ el qual intenta col·locar desesperadament en lluita de tu a tu amb Facebook.

Potser l’hagi comprat pel simple caprici de disposar d’una arma estratègica per atacar la xarxa social de Mark Zuckerberg més endavant. En la cursa a la què s’han reptat aquests dos, sembla que s’estan seguint les passes l’un a l’altre molt de prop, i mai se sap què necessitaràs en el futur, perquè més que d’un esprint, estem parlant d’una prova de fons.

O potser ha estat un moviment per a bloquejar la possibilitat de que Facebook es quedi amb tot, ja que potser a algun nivell s’havien sentit cants de sirena de la xarxa social cap a Snapseed.

La xifra de l’operació no s’ha donat a conèixer.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: