Un Android adaptat a les seves necessitats: el possible salt de Facebook als mòbils

Compartir

La companyia de Mark Zuckerberg podria dur a terme un moviment semblant al realitzat per Amazon en adaptar la plataforma del robot verd a les seves pròpies necessitats, comptant amb HTC com a partner.

Fotomuntatge, aquesta fotografia no es correspon amb cap filtració d'un possible telèfon de Facebook

Fotomuntatge, aquesta fotografia no es correspon amb cap filtració d’un possible telèfon de Facebook

Molt s’ha especulat al llarg del darrer any sobre la possible entrada de Facebook en el negoci de la telefonia mòbil amb un terminal propi, el famós “Facebook Phone”, un rumor desmentit fins i tot pel mateix Mark Zuckerberg al·legant que no és la guerra de l’empresa, i que aquesta s’ha de dedicar al seu core business que és la xarxa social. Però tot i això, els rumors han continuat.

Si bé Facebook no entraria en lliça amb un terminal propi, si faria quelcom exclusiu per a smartphones segons apunta la publicació especialitzada TechCrunch, que es basa en fonts properes a l’assumpte que han preferit quedar-se en l’anonimat.

Segons aquestes, Facebook presentarà aquest proper dijous dia 4 d’abril, un terminal HTC al qual el sistema operatiu Android li ha estat modificat per a personalitzar-lo al màxim per a les seves necessitats. D’aquesta manera, i sense arribar a realitzar la inversió que suposa un terminal, Facebook comptaria amb presència diferenciada en aquest mercat.

Dels detalls de la modificació poc se’n sap, tot i que sembla que inclouria una pantalla principal (home, casa en anglès) modificada i adaptada a les necessitats de la xarxa social. Tampoc es descarta (seria estrany que no fos així) la substitució d’algunes utilitats pròpies de Google per altres de Facebook, com per exemple tot l’apartat de missatgeria instantània pel client de la xarxa social.

Pel que fa al partner triat, HTC, el fabricant taiwanès compta a favor seu amb una anterior col·laboració amb el gegant de les xarxes socials, havent llançat el model ChaCha (en els països de parla hispana rebatejat com a ChaChaCha) que incloïa un botó d’accés directe a Facebook, així com teclat físic per a escriure millor.

De fet, aquesta és la companyia que sona insistentment en els rumors difosos per Internet al llarg dels darrers mesos com el fabricant del Facebook Phone, i al qual la majoria dels mitjans donen per vàlid com a primer partner (i, de moment, únic que es coneix) d’aquesta aventura.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: