Un escriptori Windows de 360 graus

Compartir

360desktop ens permet unir els extrems d’un escriptori Windows allargat, creant la il·lusió de treballar en un entorn circular.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Alguns s’acontenten amb l’escriptori que tenen; d’altres munten un sistema amb dos o tres monitors i un tercer grup empra un programari que permet al sistema operatiu de Microsoft emular als sistemes Unix i disposar de diversos escriptoris virtuals. Però 360desktop fa quelcom diferent: ens proposa un escriptori que ens envolta completament.

Aquest programari no necessita d’un monitor o d’una tarja gràfica especials. No és que l’escriptori resultant ens emboliqui d’una forma física, sinó virtual. De fet, no és res més que un truc consistent en allargar virtualment l’escriptori del Windows a una longitud tal que ajuntant els dos extrems tinguem un espai delimitat per una circumferència. Això vol dir que l’escriptori pot tenir una representació en 360 graus.

Els usuaris que aprecien aquest tipus d’eines són aquells que han de treballar amb un gran nombre d’aplicacions simultàniament o bé amb aplicacions que disposen d’un gran nombre de paletes d’eines per treballar sobre un document. En aquest cas, tot l’espai (ni que sigui virtual) és poc per mantenir en llocs diferents sobre l’escriptori tot allò que necessitem.

De fet, el que fa 360desktop és situar diversos escriptoris virtuals enganxats un al costat de l’altre, amb els que es situen als extrems també units. D’aquesta manera, l’escriptori virtual dóna sensació de continuïtat, de formar un cercle.

360desktop és un programari gratuït que es finança a través de la publicitat generada amb temes creats per terceres parts per a l’escriptori i que inclouen elements com per exemple fons de pantalla de 360 graus o widgets personalitzats. La descàrrega pot ser duta a terme des del mateix lloc web del programa.

El principal atractiu dels temes d’escriptori per a aquest programari és la possibilitat d’afegir contingut interactiu de manera que, per exemple, puguem integrar la reproducció d’una pel·lícula DivX en el fons del nostre escriptori o en una secció d’ell.

Guillem Alsina