Un final de mes “mogudet”

Compartir

Les principals companyies del sector tecnològic (Apple, Google i Microsoft) presenten novetats en aquestes dues últimes setmanes del mes, algunes ja conegudes i altres per desvetllar.

El foc l’obrirà Apple demà dimarts. La companyia de Cupertino ha convocat la premsa nord-americana a un acte que celebrarà al California Theatre de San José a les 10:00 hora nord-americana, i que la rumorologia ha adduït ràpidament a la presentació de l’iPad Mini, cosa que -com sempre tractant-se d’Apple- no ha estat confirmat ni desmentit.

Els rumors sobre una versió de l’iPad amb una mida de pantalla més petita vénen circulant des de fa temps per Internet, i responen al desig de molts consumidors que tenen una alternativa d’aquesta mida en Android, de poder transportar el seu iPad a la butxaca d’una jaqueta o abric.

Dues dades a tenir en compte: l’esdeveniment no es realitza en el Yerba Buena Center de San Francisco, i coincideix amb l’Apple Day, una celebració anglesa l’epicentre de la qual gira al voltant de la poma. Si ambdues dades són només de transcendència anecdòtica o tenen més importància per preveure el que dirà la companyia de Tim Cook, és quelcom que difícilment podem saber a hores d’ara.

A Apple la seguirà Microsoft, que el divendres dia 26 llançarà al món el seu nou Windows 8. Sobre les novetats que aportarà aquest sistema operatiu ja pràcticament no queda res per escriure, i és segur que la seva acollida entre el públic serà calorosa d’acord amb l’expectació generada en les seves versions prèvies.

I la darrera en tancar el calendari de presentacions serà Google, que el dia 29 farà un esdeveniment relacionat amb Android, segons diuen les invitacions que ha fet arribar a la premsa. Entre les apostes, la presentació oficial del proper terminal Nexus, que podria venir de la mà de LG, la presentació en societat d’Android 4.2 o d’una versió de 10 polzades del tablet Nexus i la baixada de preu de la versió de 7 polzades.

En qualsevol cas, i com a resum, només hi ha una cosa segura: la presentació del Windows 8, del qual ja se’n coneixen tots els detalls. Els actes d’Apple i Google estan marcats a l’agenda, i es poden trobar nombrosos rumors sobre el que presentaran ambdues empreses, però res segur al 100%.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: