Un iPhone de tercera generaci

Compartir

Un informe del Bank of America prediu el llançament d’un nou model d’iPhone, aquest cop de tercera generació, per a dins d’uns dos mesos. Tenint en compte que en els darrers anys les iniciatives de la companyia de Cupertino s’han convertit en un secret a veus, aquesta sembla una informació prou fiable.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Abans de continuar, he d’insistir en què la informació tractada en aquest article es basa en un rumor, però de prou pes i d’unes fonts prou fiables com per a tractar-lo informativament amb les reserves pròpies de la seva naturalesa.

Un recent estudi dut a terme pel Bank of America del qual se’n fan ressò diversos mitjans de comunicació, prediu (¿o bé avança?) el llançament aquest juny vinent d’un iPhone de tercera generació. L’estudi tracta, precisament, sobre el mercat dels terminals 3G.

Que un terminal (telèfon) sigui de tercera generació -terme abreujat com a 3G- vol dir que utilitza uns determinats estàndards per a la comunicació de dades que li permeten aprofitar serveis avançats com la vídeoconferencia o la connexió a Internet d’alta velocitat.

Un dels aspectes més criticats de l’iPhone quan Apple va donar a conèixer les seves especificacions tècniques ara fa un any és que consisteix en un terminal 2,5G i no 3G. Tot i això, aquesta circumstància no ha estat un obstacle per a què l’iPhone hagi triomfat i encara ho estigui fent allà on ha sortit al mercat i, en especial, als Estats Units.

El nou iPhone 3G seria comercialitzat inicialment per AT&T als Estats Units, la mateixa operadora que el va estrenar mundialment i el ven en exclusiva al país nord-americà. Es desconeixen les dates de presentació i llançament.

Tant Apple com AT&T han declinat fer declaracions oficials sobre el tema.

Guillem Alsina