Un MWC menys centrat en dispositius

Compartir

El Mobile World Congress d’aquest any segueix la tendència de les darreres edicions, en les quals les grans marques no han presentat els seus models flagship a la fira, si no en esdeveniments propis en dates diferents.

Lluny queden les edicions del congrés mundial de telefonia mòbil en les que els principals fabricants presentaven els seus millors models, aquells que volien destinar a ser l’iPhone-killer’ (o que pensaven que podien ser-ho). L’actual tendència és que les principals marques presenten els seus models flagship (aquells que seran representatius de tota la gamma, els seus “cavalls de batalla”) en actes propis, fora de les dates de celebració dels diferents esdeveniments, amb l’objectiu de captar tota l’atenció de la premsa.

Això, al seu torn, provoca la ‘contraprogramació’ dels competidors: quan un fabricant anuncia un acte per a un dia i hora determinats, un altre pot fàcilment realitzar un anunci coincidint en la mateixa data i hora. Un bon exemple d’aquesta pràctica és l’efímera disponibilitat d’estoc del Nexus 7 a la Play Store de Google durant la presentació de BlackBerry OS 10.

Aquest any no s’esperen grans presentacions de terminals en el Mobile World Congress. Samsung, per exemple, no és probable que mostri el Galaxy S IV, encara que pot presentar algun model inferior o alguna novetat menor en tablets o components, seguint la tònica mostrada per la mateixa empresa en el darrer CES.

Sony, amb l’esperada (i anunciada) presentació de l’Xperia Z en el CES ve al congrés amb tota la feina feta, malgrat que es rumoreja sobre el llançament d’algun model que completi la gamma dels seus smartphones.

La incògnita la protagonitza Nokia, que ha mantingut un ritme irregular en els darrers MWC, oscil·lant entre un abandonament parcial (sense estand però amb presència a les keynotes i esdeveniments fora del recinte firal) i la bomba que va suposar el Pureview 808 l’any passat. Els habituals rumors sobre el que podrà o no podrà presentar ja han sortit a la palestra: que si un tablet basat en Windows RT, que si un híbrid amb Windows 8 (recordant la seva ‘aventura’ amb els netbooks) o que si un phablet. El dilluns 25 a primera hora del matí se sabrà, ja que la companyia d’Espoo ha programat la seva roda de premsa a aquesta hora.

LG si que presentarà nous models en el Mobile, potser en un intent de quedar-se amb el protagonisme que els seus contendents declinen. Apple, com de costum, no acudeix a la fira, malgrat que hi serà omnipresent amb el seu iPhone, i no descartem que faci algun anunci durant aquests dies per desviar part de l’atenció centrada en els seus competidors.

La que abandonarà el Mobile després de dos anys de presència és Google, que no comptarà amb estand enguany després de dues edicions donant veritables lliçons de màrqueting gràcies a coses tan insubstancials com una col·lecció de pins.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: