Un ordinador ecol

Compartir

La seva gran disponibilitat en tot el sud-est asiàtic i un procés de recol·lecció i treball menys agressiu amb el medi ambient que els tradicionals plàstics, fan del bambú un material molt interessant per a la fabricació de material tecnològic.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El fabricant asiàtic Asustek, més conegut per la seva marca de mercat Asus, ha presentat recentment un prototip d’ordinador portàtil que substitueix el metall o el plàstic de la carcassa exterior per un material natural més fàcilment reciclable: el bambú.

El bambú és el tipus d’herba més gran existent, amb un tronc de tipus llenyós i que abunda especialment a l’est i el sud-est asiàtic, essent no només omnipresent en la flora d’aquestes regions, si no també jugant un destacat paper en les cultures autòctones al llarg de la història. El bambú, per exemple, ha estat emprat durant segles per fer bastides a les construccions.

La seva disponibilitat, per tant, és molt alta, a més de ser un material que polit és de gran bellesa, semblant fusta. La carcassa de l’Asus Eco Book, nom que ha rebut el prototip, ha estat construïda a base de làmines de bambú.

Segons afirma la mateixa Asustek, recol·lectar i treballar el bambú és un procés molt menys contaminant que treballar amb plàstics i altres materials semblants.

De moment, el desenvolupament es troba en fase de prototip i encara ha de superar les proves de resistència del bambú i veure si aquest material també permet que s’evacua correctament l’escalfor generada pel processador.

Aquest no és l’únic desenvolupament ecològic d’una companyia informàtica la carcassa del qual es fabrica amb un element que no són els plàstics i metalls habituals. Com a mostra, la impressora d’HP el carro de la qual ha estat fabricat a base de blat de moro.

Més informació:

Notícia a l’agència Reuters
http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSN1041987920071213

Guillem Alsina