Un rentat de cara a KDE en la seva versió 4.3

Compartir

GNU/LinuxNo només s’hi afegeixen les correccions als bugs que se li han anat trobant, sinó que també es milloren nombrosos aspectes de funcionament, incloent-hi un nou tema gràfic per defecte que optimitza l’ús dels recursos de la màquina.

Redacció – La nova revisió del popular entorn d’escriptori per a plataformes Unix/Linux no es limita a tapar els forats de seguretat trobats en versions anteriors, sinó que afegeix noves funcionalitats i millores. Aquestes, i segons podem llegir a la nota oficial publicada en el lloc web de l’entorn, estan enfocades a l’usuari domèstic i a les petites empreses.

Entre els principals canvis hi trobem:

  • Nou tema d’escriptori per defecte. Batejat com Air és visualment atractiu però consumint una quantitat de recursos sensiblement menor que l’anterior tema i essent una mica més ràpid i efectiu.

  • Inclosos nous widgets i millorats alguns dels existents.

  • Dolphin, el gestor de fitxers de l’entorn, inclou previsualitzacions per a arxius de vídeo. També es facilita la configuració del menú contextual (clic amb el botó dret) que obtenim en prémer sobre una icona dins de la finestra, i s’inclou suport per a l’URI (Uniform Resource Identifier) network:/ , que permet accedir a recursos en xarxa des del mateix navegador d’arxius, de moment amb certes limitacions però que se n’aniran eliminant en el futur.

  • El clipboard (memòria intermèdia en la que es copien i des de la que s’enganxen les dades entre programes) és ara més “intel·ligent”, podent crear una llista d’aplicacions amb les que és compatible el tipus de dades que hem copiat.

Les aplicacions incloses en l’entorn també experimenten algunes millores, com per exemple les petites utilitats, els jocs, la suite PIM, i també les eines de desenvolupament per a programadors.

KDE 4.3 ja està preparat per a descàrrega, i en les properes setmanes serà implantat en les distribucions que inclouen aquesta plataforma d’escriptori.

KDE 4.3.0 

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)