Un telèfon per a Facebook?

Compartir

FacebookRumors publicats en pàgines web de prestigi apunten a què els nois de Mark Zuckerberg estan en negociacions amb fabricants de maquinari per intervenir d’alguna manera en el món de la telefonia mòbil. El dubte que queda ara és: fins a quin punt? amb un terminal de segell propi? o amb un sistema operatiu que li faci la competència a Android?

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons afirmava fa uns dies TechCrunch, Facebook ha estat mantenint converses amb alguns fabricants de telèfons mòbils per a involucrar-se d’alguna manera en aquest mercat. Sota l’impactant títol “Facebook Is Secretly Building A Phone” (Facebook està construint un telèfon en secret) la publicació en línia especialitzada en noves tecnologies afirmava que el projecte està embolcallat en tal secret que són pocs els treballadors de Facebook que coneixen la seva existència, malgrat que l’escrit esmentava dos nom concrets.

A TechCrunch també desgranaven les dues opcions que té al seu davant Facebook per entrar en aquest món: llançar un terminal sota el seu propi segell malgrat que fabricat per un altre, més o menys com va fer Google amb el Nexus One en el seu moment, o bé llançar una plataforma (sistema operatiu) o modificar una altra de ja existent per a integrar encara més els seus serveis amb elements propis d’un smartphone com poden ser la llibreta d’adreces entre d’altres.

Aquesta darrera sembla l’opció més plausible segons CNET News, que cita a fonts de Facebook que han desmentit el rumor que aquesta empresa estigui interessada en construir un telèfon. Tot i això, les paraules d’aquests representants no han desmentit una entrada més profunda de Facebook en el sector, en el qual actualment disposa de client oficial del seu servei de xarxa social per a totes les plataformes del mercat.

Per a CNET, les facilitats de contacte que ofereix Facebook s’haurien d’imbricar més amb el sistema operatiu, i això es faria modificant lleugerament una plataforma existent. Concretament es parla d’Android i d’un constructor com ara Samsung o HTC.

El futur de la informàtica i d’Internet apunta a un creixement de l’ús de smartphones i de l’accés a la Xarxa a través d’aquests aparells, que en el futur serà molt superior al què veiem i experimentem avui en dia. En ser un camp de joc ineludible en el futur i en el que encara estan per definir moltes coses (com, per exemple, un dominador hegemònic), s’ha erigit en el “far west” del mercat tecnològic modern, un sector en el qual totes les grans hi volen tenir presència i estar ben posicionades. I les empreses procedents d’altres sectors busquen situar-se per tal de guanyar mercat i diversificar. Aquest podria ser el cas de Facebook.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)