Un USB 3.0 més ràpid i amb capacitat de carregar fins a portàtils

Compartir

El futur podria marcar la fi dels adaptadors de corrent diferents per a cada portàtil, si finalment triomfa la proposta del grup promotor de l’USB 3.0 i la mateixa indústria no ho impedeix.

Un prototipus de Dell, connectat únicament a travès d'un cable USB 3.0 a un monitor extern, amb el qual hi intercanvia dades (incloses gràfiques) i, al mateix temps, carrega la bateria

Un prototipus de Dell, connectat únicament a travès d’un cable USB 3.0 a un monitor extern, amb el qual hi intercanvia dades (incloses gràfiques) i, al mateix temps, carrega la bateria

El CES Unveiled ha estat el marc triat pel Grup Promotor de l’estàndard USB 3.0 per a presentar la seva nova versió, el doble de ràpida i que ofereix la possibilitat de carregar un portàtil a través de la connexió.

Fins a 10 Gbps de transferència de dades ofereix ara la versió millorada d’aquest estàndard, sense abandonar la compatibilitat cap enrere a nivell de connectors i cables, incloent-hi l’anterior versió de l’USB 3.0 i els USB 2.0, amb la qual cosa els usuaris no es quedaran “penjats” sense els seus dispositius de sempre.

Però el que sense cap mena de dubte m’ha cridat més l’atenció és la possibilitat de carregar un portàtil convencional (que ha d’estar preparat per a això) a través de la connexió USB 3.0 . De moment només estan disponibles prototips -a la fira n’he pogut veure un de Dell-, però des del Grup Promotor m’han indicat que estan en tractes amb diferents fabricants.

Tot i que la idea és excel·lent, molt em temo que podria xocar contra una paret: encara sense disposar de les xifres del negoci que mou la venda d’adaptadors de corrent, aquesta no ha de ser menyspreable; qui més, qui menys, la majoria de nosaltres hem patit algun incident relatiu a aquest particular però no per culpa dels adaptadors, si no d’endolls que donaven una tensió excessiva o insuficient.

En ser aquesta una causa aliena als fabricants però que, indirectament, els beneficia, és probable que hi hagi poc interès a la indústria en adoptar solucions a curt i mitjà termini. El llarg termini dependrà de la demanda del mercat i del progrés dels fabricants que si l’adoptin.

I Apple? La companyia de Cupertino sempre ha anat pel seu compte, i és tota una incògnita què farà al respecte als seus carregadors amb connexió MagSafe, tot i que en la meva modesta opinió no adoptarà aquest estàndard perquè li suposaria un pas cap enrere respecte a una solució tan elegant com la que té ara i que permet que el carregador es desconnecti sense arrossegar l’ordinador darrera seu quan algú ensopega amb el cable i se l’endú per davant.

 

Copyright (c) 2013 www.imatica.org
Tots els drets reservats. Es permet la lliure reproducció del titular de la notícia, així com la citació de la URL dins del servidor www.imatica.org sota qualsevol circumstància, però sense reproduir total o parcialment cap altra part del text sense l’autorització explícita per part de l’autor o el mitjà

Guillem Alsina
Etiquetes: