Una altra p

Compartir

El govern britànic ha reconegut la pèrdua de les dades personals de tres milions de ciutadans, poques setmanes després de què s’extraviessin dos discos durs amb vint-i-cinc milions de registres.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Gairebé m’atreviria a començar aquesta notícia pel final, amb un corol·lari: si aneu a la Gran Bretanya de viatge, deixeu els vostres discos durs i claus USB a casa. Però encara que pugui provocar somriures, la notícia és totalment seriosa: el govern britànic ha tornat a patir la pèrdua d’un dispositiu d’emmagatzematge amb dades personals i sensibles de diversos milions dels seus ciutadans. Aquesta vegada no són vint-i-cinc milions de registres com l’altre vegada, són només tres milions, però ni que en fos només un, el tema és greu.

El responsable de la pèrdua és aquest cop un contractista privat nord-americà que treballa per a la secretaria d’estat de Transports britànica. Un disc dur amb informació sobre tres milions de posseïdors de carnet de conduir va desaparèixer d’unes instal·lacions situades a Iowa, als Estats Units. Pel que s’ha pogut saber fins ara, la pèrdua s’hauria produït al maig.

Però no només s’ha produït aquesta pèrdua: a les oficines de trànsit troben a faltar dos discos amb informació de 7.500 vehicles i els seus posseïdors…

Ruth Kelly, la secretària d’estat de transports, ha demanat disculpes oficialment a la ciutadania, a més d’afirmar que s’estan revisant tots els procediments d’emmagatzematge i enviament de dades per a què aquestes pèrdues no tornin a passar.

L’escàndol ha tornat a afectar políticament el govern laborista del premier Gordon Brown, que ja es va veure seriosament afectat per l’anterior anunci de pèrdua de dades, i la popularitat del qual està tocant fons després de sis mesos de mandat.

L’oposició conservadora no ha dubtat en usar els fets com a arma, subratllant el que segons la seva opinió és incompetència de l’actual govern.

L’únic que salva de moment al govern de Brown en tot aquest tema és que no hi ha evidències que cap de les dades personals extraviades hagi estat emprada amb finalitats fraudulentes.

Guillem Alsina