USB 3.0, què porta de nou?

Compartir

MaquinariEl CES 2010 fou el marc triat pels grans fabricants per donar el tret de sortida a l’USB 3.0. A partir de la primavera començaran a arribar nous dispositius dissenyats específicament per obtenir el màxim profit d’aquesta tecnologia. En aquest breu article t’apuntem les novetats que presenta l’USB 3.0 i les seves principals diferències amb USB 2.0 .

Col·laboradors – La gran diferència entre el nou estàndard USB 3.0 i el seu predecessor USB 2.0 és la sorprenent velocitat de l’USB 3.0. Si en l’USB 2.0 el cable disposa de quatre línies, un parell per a dades, una de corrent i una de presa de terra, en l’USB 3.0 s’hi afegeixen cinc línies.

Dues d’elles s’usaran per a l’enviament d’informació i unes altres dues per a la recepció, de manera que es permet el tràfic bidireccional, en ambdós sentits al mateix temps, aconseguint un gran augment de la velocitat de transmissió.

Una altra millora de l’USB 3.0 és l’augment d’intensitat de l’energia. Amb l’USB 2.0, la quantitat d’energia que transporta un cable USB resulta insuficient moltes vegades per a recarregar alguns dispositius, especialment si s’empren hubs on s’hi connecten diversos dispositius al mateix temps.

En l’USB 3.0, s’augmenta la intensitat del corrent de 100 mil·liampers a 900 mil·liampers, amb el que es poden carregar més dispositius o fer-los més ràpids. A més, l’USB 3.0 administra més bé l’energia que l’USB 2.0 ja que empra una nova arquitectura d’interrupcions, que evita que el PC estigui ocupat i consumint energia innecessàriament, com passa amb l’USB 2.0 que revisa de manera constant el bus per veure si algun dispositiu es troba connectat. Aquesta nova arquitectura ignora els dispositius connectats i deixa de fer-ho un cop el dispositiu comença la seva feina, estalviant així energia.

Font

NoticiasDot.com

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)