Vallfogona del Ripollès celebra aquest cap de setmana una nova edició de les Jornades Tecnològiques

Compartir

CibersocietatXerrades i tallers en un esdeveniment que, un any més, compta amb el suport de www.imatica.org .

Redacció – Aquest divendres 30 d’abril i el dissabte i diumenge 1 i 2 de maig respectivament, Vallfogona del Ripollès viurà una nova edició de les Jornades Tecnològiques, la quarta ja, fet que demostra la consolidació i vitalitat d’un esdeveniment que convoca els principals actors de les noves tecnologies de les comarques del Ripollès, La Garrotxa i d’altres llocs de Catalunya, demostrant que les petites poblacions (Vallfogona té uns escassos 200 habitants) no es volen quedar enrere respecte a les grans urbs.

Enguany, el programa de les jornades serà variat i es concentrarà, sobretot, en el dissabte dia 1 amb diversos tallers i xerrades com poden ser els de televisió en línia (a càrrec de Roger Peñarroya), muntatge de NAS (sistemes d’emmagatzematge en xarxa, a càrrec de Jordi Cirera), o una presentació de la Fundació Televall.

Actuacions de DJ’s completen un programa que va més enllà de la tecnologia pura i dura per emmarcar-se en una oferta cultural tant per als mateixos habitants de Vallfogona com per als forasters que visitin el poble durant aquest cap de setmana.

La participació de www.imatica.org

Com cada any, i a imatge i semblança del que aquest rotatiu ve fent amb altres actes relacionats amb les noves tecnologies que es celebren a les comarques gironines, www.imatica.org també comptarà amb presència a les jornades de Vallfogona. Serà, concretament, mitjançant el nostre director i editor, Guillem Alsina, que el dissabte dia 1 durà a terme dues xerrades: “Identitat digital” i “Sistemes operatius alternatius: un enfocament pràctic”.

En la primera, Identitat digital, es buscarà donar al públic assistent una imatge del que és la moderna identitat digital que tenim tots, d’una o altra manera, a la Xarxa de xarxes, i alguns consells per a fer que aquesta jugui al nostre favor i no en contra.

La corresponent als Sistemes operatius alternatius és tot un clàssic del repertori de Guillem Alsina, i del nostre mateix rotatiu, ja que els hi dediquem una secció completa del lloc web i presència destacada en les notícies. El nostre objectiu és que els usuaris i consumidors d’informàtica, coneguin alternatives als principals sistemes establerts, que potser els poden ser útils o no, però que en qualsevol cas els serà profitós conèixer-les de cara a una possible necessitat futura.

Algunes de les plataformes que es presentaran busquen ser alternatives de caire generalista, per equipar qualsevol mena d’ordinador per al treball diari, mentre que d’altres són sistemes “de nínxol”, dirigits a unes tasques i un sector molt concrets.

Més informació

Lloc web de les Jornades, amb l’agenda i la informació de com arribar a Vallfogona

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina