Valve fa oficial Steam per a Linux

Compartir

La productora de videojocs centra la seva atenció sobre Ubuntu, oferint Steam directament en descàrrega des de l’app store de la distribució de Canonical.

Després de mesos de desenvolupament i un parell de setmanes en beta oberta, Valve ha donat per finalitzat el procés de desenvolupament per al seu programari Steam en la seva versió GNU/Linux, el qual ha posat gratuïtament a disposició dels usuaris de la plataforma del pingüí en forma de paquet DEB per a distribucions basades en Debian. Aquest darrer és el cas d’Ubuntu, distribució que Valve recomana a aquells usuaris que no disposin del sistema del pingüí en els seus ordinadors.

Des del sistema de Canonical, Steam pot ser descarregat i instal·lat amb la màxima facilitat gràcies a l’Ubuntu Software Centre, l’’app store’ d’Ubuntu.

Per a celebrar el llançament, i fins al 21 de febrer (dijous vinent), uns cinquanta títols ja adaptats a GNU/Linux veuran el seu preu disminuït entre un 50 i un 75 per cent.

Per a alguns analistes, una de les causes del gran fracàs de Linux en el segment dels ordinadors domèstics va ser, precisament, la manca d’oferta lúdica amb títols de primera línia. La gran majoria dels jocs per a Linux han estat, amb notables excepcions, del tipus “casual”, insuficients per convèncer els “hardcore gamers”, els usuaris més exigents i que es passen més hores enfront del seu ordinador jugant.

Amb el suport de Valve, que no ha dubtat a criticar al nou Windows 8 com a plataforma per a jugar, Linux en general i Ubuntu en concret poden experimentar un cert creixement en el segment del desktop d’usuari final.

Queda per saber si darrera d’aquesta maniobra s’hi amaga la perspicàcia de Valve per veure que Windows 8 no triomfarà, que l’escletxa oberta per Android en el sector de la telefonia mòbil i els tablets farà que els usuaris siguin més permeables a deixar que altres plataformes de programari entrin a les seves vides, o bé si Canonical s’amaga darrere del moviment per a què Ubuntu guanyi punts.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: