Valve podria presentar la quarta consola en discòrdia

Compartir

Insistents rumors situen a la productora i editora de videojocs com a futura rival de Sony, Microsoft i Nintendo en el món de les videoconsoles domèstiques.

Un dels jocs de Steam. Imatge de Graham van der Wielen a Flickr sota llicència Creative Commons

Un dels jocs de Steam. Imatge de Graham van der Wielen a Flickr sota llicència Creative Commons

Sembla que, almenys teòricament, encara hi ha espai per a un quart jugador en l’àmbit de les videoconsoles domèstiques, i els rumors sonen apuntant cap a Valve, productora i editora de videojocs que compta amb èxits a l’esquena com Half-Life, Counter-Strike, Day of Defeat o Portal 2.

El sistema de distribució de jocs de Valve fou pioner en el seu moment, i encara que el seu format ens soni molt familiar, la seva primera aparició en escena fou el 2003: una mena de botiga digital des de la qual es poden adquirir, descarregar i instal·lar els diferents jocs gràcies a un compte personal. Efectivament, podem considerar el programari Steam de Valve com un precedent de les ‘app stores’ que començarien a proliferar a partir del 2008 amb la presentació de l’App Store original d’Apple per l’iPhone.

La rumorejada consola de Valve estaria basada, precisament, en el model proporcionat per Steam, amb la venda, descàrrega, instal·lació i administració de jocs a través d’aquest programari i de la connexió a Internet.

En ser, de moment, només un rumor, es fa impossible parlar sobre especificacions tècniques del presumpte aparell com, per exemple, si estarà basada en arquitectura ARM o x86 (que són les dues de les que es parla).

La qüestió de pes és: si Valve llança una videoconsola mínimament competitiva i que es pugui fer atractiva per als jugadors, tindrà mercat al seu davant? Nintendo ja va protagonitzar una reentrada espectacular amb la seva Wii quan el mercat semblava vedat exclusiu de Microsoft amb l’Xbox i Sony amb la PlayStation, i tenim més precedents en el món de les tecnologies, per tant… per què no?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: