Valve publica la primera beta de Steam OS

Compartir

La distribució GNU/Linux de la desenvolupadora i distribuïdora de videojocs permet convertir un PC en una cosa semblant a una videoconsola, malgrat que no funciona en qualsevol configuració de maquinari i encara es troba en fase beta pel que pot contenir errors, quelcom del que avisa explícitament l’empresa.

Valve ha anunciat la disponibilitat de la primera beta pública de Steam OS, la seva distribució GNU/Linux basada en Debian amb l’objectiu d’executar el seu client Steam de videojocs en un ordinador PC.

D’aquesta manera, Valve converteix un PC de certa potència o directament orientat al gaming, en una mena de videoconsola, malgrat que el fet d’emprar Linux com a base per al seu sistema, permet als usuaris realitzar altres activitats com navegar per Internet o crear documents amb un paquet ofimàtic.

El suport per maquinari no està limitat pel que fa a processadors (Intel o AMD, però de 64 bits, cosa corrent avui en dia), però si pel que fa a maquinari gràfic, almenys de moment, només a targetes NVIDIA. El suport per a ATI-AMD i Intel vindrà més endavant, segons prometen des de Valve.

Malgrat que el procediment d’instal·lació un cop descarregada la imatge no és cosa trivial, tampoc comporta gaires dificultats, i en el cas dels usuaris neòfits n’hi haurà prou amb apuntar-se les passes a seguir a part per seguir-les ordenadament.

Juntament amb la sortida d’aquesta primera beta pública, que encara no es pot considerar prou estable per etiquetar de madura i a punt per a la producció, Valve ha posat en marxa el procés de certificació per a OEMs, que ha de permetre als constructors d’ordinadors el muntatge de màquines preparades per a executar aquesta plataforma sota segell de la mateixa Valve.

Així, la productora nord-americana genera una nova economia no lligada directament per la seva part al maquinari, però que ofereix als fabricants d’ordinadors la possibilitat de llançar competidors a les videoconsoles de sobretaula basats en la seva plataforma de programari.

Aquells aficionats als videojocs que vulguin descarregar, instal·lar i provar el sistema Steam OS, poden fer-ho ja des de la pàgina web d’aquest, tot i que hauran de tenir en compte el seguir les instruccions d’instal·lació per a què funcioni, i pensant que no és una versió final estable, sinó una intermèdia que encara ha polir errors.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: