Valve veu més amigable a Linux que a Windows per als jocs

Compartir

El llançament per part de nVIDIA de drivers optimitzats de les seves targes gràfiques per a la plataforma del pingüí ha estat interpretat com un suport a la posició de la creadora de videojocs.

Pot haver estat la pressió de l’ambient (la Ubuntu Developer Summit recentment celebrada a Dinamarca) o que Valve llançava la beta de Steam per a GNU/Linux i necessita guanyar-se la confiança dels linuxers, però la veritat és que Drew Bliss (desenvolupador de Valve) va declarar que Windows 8 no ofereix precisament una bona plataforma per al desenvolupament de videojocs, al contrari que la plataforma del pingüí.

La clau, segons Bliss, d’aquesta “amabilitat” per a les videojocs, resideix en l’obertura de Linux enfront dels ecosistemes més tancats d’Apple i Microsoft, especialment pel que fa a botigues d’aplicacions o app stores, que dificulta el fet de què la productora pugui entregar tot el que produeix o desitja els usuaris.

Òbviament, aquesta argumentació pot ser vàlida per a Valve, però no necessàriament encaixa amb altres empreses productores de programari lúdic, a les quals el model de botiga d’aplicacions centralitzada els pot anar molt bé, com Rovio.

Bliss ha compromès a Valve amb Linux i, més concretament, amb Ubuntu. La versió estable de Steam arribarà més endavant i, amb ella, aniran arribant nous títols.

L’apartat de videojocs amb gràfics de primera i el suport de les grans productores en aquest àmbit és el que li manca en bona part a GNU/Linux per triomfar en el mercat domèstic, del qual fins ara se li han tancat les portes.

En un altre orde de coses, encara que no deixant els videojocs per al sistema del pingüí, nVIDIA ha anunciat la publicació d’una nova versió dels seus drivers, la 310, en la qual s’optimitza el seu rendiment per als videojocs, escurçant a la meitat els temps de càrrega.

nVIDIA cita explícitament la disponibilitat de Steam per a Linux com un dels esperons per a aquesta nova revisió. Valve ha col·laborat directament amb la construcció d’aquests drivers, el desenvolupament dels quals ha dut gairebé un any.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: