Veurem una plataforma de pagaments de Microsoft o Nokia en el futur proper?

Compartir

La inclusió de compatibilitat amb la tecnologia NFC en Windows Phone 8 obre la porta a aquesta atractiva possibilitat.

De moment, en el mercat Google compta amb la seva pròpia plataforma de pagaments (Wallet), Apple manté la incògnita sobre si presentarà la seva (quelcom que podria fer en l’iPhone 5 si finalment inclou compatibilitat NFC en aquest aparell tal i com es rumoreja), i Microsoft?

Nombroses anàlisis de mercat afirmen que Windows Phone es convertirà, cap al 2015, en la segona plataforma de programari del mercat mòbil darrere d’Android, un èxit que és difícil d’imaginar si no ofereix algun tipus de solució per pagar a través dels seus terminals. I, posats a fer-ho, val més començar tard que d’hora.

La propera iteració de Windows Phone, de nom en clau Apollo i que podria portar per numeral el 8 per a homologar-la amb el seu equivalent en l’àmbit de PCs i tablets, inclourà suport per a xips NFC, per la qual cosa la base està preparada, i només queda posar-li el condiment. En aquest cas, cal preguntar-se si la solució vindria de la mà de Microsoft o de Nokia, la seva principal aliada en el món de la telefonia mòbil intel·ligent.

La pregunta no manca de sentit: el més fàcil d’imaginar és una solució proporcionada per Microsoft de manera nativa en la seva plataforma, però això xocaria amb la possibilitat que els altres fabricants que recolzen aquest sistema desenvolupin les seues pròpies solucions de pagaments.

Aquesta possibilitat es fa atractiva per a empreses com Samsung, LG o HTC, que aposten per diferents plataformes com Android o el mateix Windows Phone (més Bada/Tizen en el cas de Samsung), si volen oferir als seus usuaris un sistema propi i que sigui uniforme en tots els seus terminals independentment del sistema emprat.

D’esta manera, Samsung –per exemple– podria oferir el seu propi sistema de pagaments en els seus terminals, independentment del sistema operatiu que aquests muntin, posant-lo sota el seu mateix nom o inventant una nova marca.

Com a punt negatiu, això no oferiria una imatge d’uniformitat als consumidors, i és aquí on podria entrar en acció Nokia, llançant un sistema propi com a principal partner de la companyia de Steve Ballmer. Microsoft recolzaria especialment aquest sistema i deixaria les mans lliures a la resta d’empreses per a què creessin les seves pròpies solucions mentre la majoria del públic posseïdor d’un smartphone amb WP en té una a les seves mans.

La decisió final, sospesant els pros i els contres i veient estratègicament quina és la millor opció, la té Microsoft. Pogués ser que, al respecte, tinguéssim alguna novetat en el Mobile World Congress.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: