VIA anuncia la seva col

Compartir

Les plaques base i processadors de la companyia taiwanesa equipen a diversos ordinadors de baix cost que al seu torn empren Linux com a sistema operatiu.


Redacció iMàtica/Agències – El fabricant taiwanès de components informàtics VIA Technologies ha presentat una nova iniciativa per col·laborar directament amb els desenvolupadors de solucions de codi obert sota Linux i potenciar la creació de drivers dels seus productes per al sistema operatiu del pingüí.

Aquesta iniciativa es materialitzarà amb la posada en marxa d’un lloc web que oferirà inicialment controladors, documentació tècnica, codi font i informació relativa als xipsets VIA CN700, CX700M, CN896 i els nous VIA VX800, però els plans són incorporar fòrums oficials i assistència sobre més productes al llarg d’aquest any.

Durant els propers mesos, VIA treballarà amb la comunitat per fer possible l’acceleració de la reproducció de vídeo, 2D i 3D, amb l’objectiu de garantir la millor experiència possible de codi obert en les plataformes de processador de VIA.

Per millorar encara més la seva cooperació amb aquesta comunitat, VIA també publicarà trimestralment les seves novetats, de manera coordinada amb els canvis del kernel i amb el llançament de les principals distribucions de Linux. A més, les versions beta estaran disponibles a la web de VIA a mesura que es necessitin i s’integrarà una eina per notificar errors i realitzar-ne el seu seguiment.

"Aquest anunci és el primer pas en la implementació de la nostra nova iniciativa per atendre millor les necessitats de la comunitat del codi obert", comenta Richard Brown, Vicepresident de Màrqueting Corporatiu de VIA Technologies, Inc. "Estem molt compromesos amb millorar els nivells de col·laboració amb aquesta comunitat i a adoptar un enfocament més coherent en totes les tecnologies de les plataformes de processador de VIA".

"Estem encantats que VIA hagi anunciat el seu compromís de millorar el suport a la comunitat Linux i del codi obert" assegura Jim Zemlin, Director Executiu de The Linux Foundation. "Aquesta iniciativa crearà noves i emocionants oportunitats per accelerar la innovació del codi obert en les plataformes de VIA i, en últim terme, per oferir una millor experiència als usuaris".

La iniciativa de VIA Technologies ha estat anunciada a la trobada Linux Foundation Collaboration Summit que es celebra a Austin, Texas (Estats Units).

Guillem Alsina