VibeWrite, el bolígraf que vibra quan escrius una falta d’ortografia

Compartir

Malgrat viure en plena era digital, escriure a mà és i serà sempre un fet de la nostra vida quotidiana. Exàmens, apunts, notes informatives, etcètera són alguns dels exemples als que encara predomina l’escriptura “tradicional” en front de les noves tecnologies. Una de les conseqüències negatives de viure en aquesta època, on els correctors ortogràfics estan a l’ordre del dia, és que al tornar a escriure a mà sovint trobem a faltar eixe subratllat roig que ens indica si hem escrit malament eixa paraula que sempre ens fa dubtar. Doncs bé, els alemanys Falk Wolsky i Daniel Kaesmacher ens porten la solució a aquest problema amb una idea que pot revolucionar el sector.

VibeWrite és un projecte finançat mitjançant la plataforma Kickstarter, per a desenvolupar un bolígraf intel·ligent capaç d’identificar els errors ortogràfics.

lernstift

El bolígraf, que utilitza Linux com a sistema operatiu, compta amb un sensor de moviment, un mòdul de vibració i suport wi-fi. Amb dos funcions disponibles: ortografia i cal·ligrafia, la primera farà que el bolígraf vibre cada vegada que escriguem una falta d’ortografia. Enviant informació al nostre smartphone, mitjançant la seua aplicació, a on podrem veure la paraula correctament escrita. La segona funcionalitat simplement ens indicarà si la nostra lletra és, o no, llegible.

Malgrat l’existència de la seua aplicació i la connexió wi-fi, el VibeWrite és autònom, és a dir, no necessita cap tipus de connexió per a funcionar correctament. Ara, si volem actualitzar-ho, o que ens mostre les paraules amb faltes correctament escrites, necessitarem l’aplicació i la connexió a Internet.

A més a més, el projecte és obert. Qualsevol desenvolupador pot accedir a la seua API pública per a crear aplicacions que utilitzen aquest dispositiu. Pel que fa als idiomes suportats, de moment només és capaç de corregir alemany i anglès, però tenen previst anar ampliant les llengües suportades pel dispositiu. Entre les possibilitats de futur es troben el català i el basc, encara que només són possibilitats que s’han plantejat en cas d’èxit rotund.

Més informació a la seua pàgina web.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: