Vídeo a internet el proper objectiu de la publicitat en línia

Compartir

Google ja disposa d’un servei encara en versió beta per inserir publicitat en els vídeos en línia. Això pot provar que aquest és un format amb molt de futur a la Xarxa.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – No hi ha cap mena de dubte que una de les tendències que estan impactant més a la Xarxa és el vídeo en línia, i bona prova d’això són els llocs com YouTube, que permeten als internautes penjar el seu propi contingut en format vídeo per a què sigui admirat per tot el món. De ben segur que encara ens queda molt per veure en l’evolució del vídeo en línia. De moment, ens toca veure com gràcies a aquest èxit, el del vídeo en línia s’erigeix en un nou camp adobat per a la publicitat a Internet.

Fins ara, les iniciatives per inserir publicitat en els vídeos en línia, estaven en bolquers i eren encara relativament poc utilitzades. Google, la companyia líder indiscutible en el terreny de la publicitat en línia, ha signat un acord de col·laboració amb YuMe Networks, empresa especialitzada en sistemes publicitaris a Internet que compta amb una solució per a la inserció d’anuncis en continguts de vídeo.

D’aquesta manera, els usuaris d’aquesta solució podran gaudir de la gran acceptació i nombre d’usuaris del programa AdSense de Google i, d’altra banda, Google afegeix una nova tecnologia al seu servei AdSense For Video beta. La tecnologia serà la mateixa que empra YouTube i que ha estat desenvolupada per Yume Networks sota el nom d’InVideo, mantenint el caràcter no intrusiu tradicional de la publicitat AdSense.

El format dels anuncis seguirà essent el de text, per si de cas pensaven que serien petits fragments de vídeo inserits abans del contingut en si, i es presentaran com una banda en el reproductor encastat a la pàgina web. Els anunciants es seleccionaran de la mateixa manera que a la resta del servei AdSense, mitjançant el context de la pàgina en la qual s’hi situï l’anunci, de manera que sempre trobarem publicitat que sigui potencialment atractiva al lector.

El fet més probable és que en les properes setmanes vegem la resposta que ofereixen Microsoft i, sobretot, Yahoo!, dues companyies que també juguen cartes importants en el terreny de la publicitat en línia.

Més informació:

Comunicat de Google
http://googleblog.blogspot.com/2008/02/adsense-for-video-now-in-beta.html

Comunicat de YuMe Networks
http://www.yumenetworks.com/google.html

Guillem Alsina