Viquitexts celebra el seu desè aniversari amb un concurs

Compartir

Com no podia ser d’altra manera, el guanyador rebrà com a premi un lector de llibres electrònics. El concurs va començar el passat dia 24 i finalitzarà aquest proper diumenge dia 1.

En totes les seves versions idiomàtiques, la Wiquipedia és molt més que tan sols una enciclopèdia lliure. Nombrosos projectes colaterals busquen apropar el coneixement lliure a la ciutadania, com és el cas de Wikisource, un arxiu on s’hi poden trobar llibres lliures, és a dir, aquells que o bé no estan subjectes a drets de copyright/propietat intel·lectual, o bé que tals drets han estat cedits al públic en general mitjançant una llicència adequada.

En català, el projecte de la Wikisource rep el nom de Viquitexts, i el passat dia 24 va celebrar el seu desè aniversari.

Viquitexts reuneix tant llibres d’autors catalans (com, per exemple, la Crònica de Bernat Desclot o l’obra de teatre Terra Baixa), com llibres d’autors en altres llengües traduïts al català.

Clàssics de la literatura i el pensament com Goethe, Shakespeare, Molière o Marx hi tenen cabuda, així com molts altres autors i tot el ventall imaginable de temàtiques i estils.

Per celebrar el seu desè aniversari, Viquitexts ha organitzat el Viquirepte, en marxa des del passat dia 24 i que es clourà aquest proper diumenge dia 1. Consisteix en un concurs de transcripció i validació de pàgines de llibres, operacions que han de seguir les normes de la iniciativa.

Es donaran 3 punts per pàgina creada i 1 punt per cada pàgina revisada i validada, i el guanyador s’endurà un lector de llibres electrònics (com no podia ser d’altra manera) Kobo eReader TOUCH 6”. Entre tots els participants també se sortejarà un val de descompte a la llibreria en línia Amazon per valor de 20€.

Els interessats encara hi sou a temps de participar!

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: