VirtualBox 3.0 inclou notables millores

Compartir

El suport per a processadors multinucli en les màquines virtuals, principal novetat per al terreny dels servidors, mentre que en els escriptoris Sun aposta per millorar el rendiment en l’apartat gràfic.

Redacció – El paquet lliure de virtualització promogut per Sun Microsystems i emprat en les solucions d’aquesta empresa ara propietat d’Oracle, guanya enters i públic cada dia que passa, una posició que es reforçarà sense cap mena de dubte amb aquesta nova versió 3.0 en la que es posa especial èmfasi en les seves capacitats per a entorns corporatius.

El nou VirtualBox permet crear màquines virtuals emulant processadors de diversos nuclis, fins a un total de 32. Aquesta funcionalitat és d’utilitat a l’hora de treballar amb aplicacions de tipus servidor que li espremen tot el suc a la possibilitat d’executar dues tasques en paral·lel.

Amb aquesta novetat, VirtualBox fa un pas més enllà de l’entorn de la virtualització en màquines d’escriptori per a postular-se com una bona opció en el terreny dels servidors, competint amb les solucions de VMware, Microsoft i Citrix (Xen) que són les què actualment s’estan emportant la palma en aquest camp.

També s’ha aprofitat l’avinentesa per millorar l’API de l’aplicació amb l’objectiu de possibilitar el programa de creació d’una interfície de control web, un programa que segons Sun Microsystems, serà guiat per la comunitat. Això permetrà als administradors de sistemes gestionar la seva infraestructura de servidors virtualitzats des de qualsevol punt de la xarxa mitjançant un navegador web, emprant per a això una tecnologia basada en Python.

En el terreny de la virtualització purament desktop, VirtualBox 3.0 inclou suport per a Direct3D en guests Windows, el què millora el rendiment amb programes que fan un ús intensiu dels gràfics, com ara aplicacions de disseny o videojocs. En el mateix sentit, també s’ofereix suport per a OpenGL 2.0, i s’amplia la varietat de dispositius USB suportats, incloent-hi la gamma d’iPod’s i iPhone’s d’Apple.

La descàrrega de VirtualBox 3.0 és gratuïta i es pot realitzar des del lloc web de Sun Microsystems, o bé des del seu homòleg realitzat per la comunitat independent que contribueix al desenvolupament d’aquest paquet. També hi ha opcions de suport tècnic per part de Sun Microsystems per un mòdic preu per a empreses.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)