VirtualBox s’erigeix en l’únic projecte de Sun que avança sota Oracle

Compartir

El suport per a virtualització de Mac OS X (tot i que només en màquines Apple) és una de les principals novetats de la versió 3.2 d’aquest programari.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Aquesta és la primera versió de VirtualBox, un dels importants projectes de programari lliure promogut i patrocinat per Sun Microsystems, que veurà la llum d’ençà que la companyia que el va crear fou adquirida per Oracle.

Si bé fins ara Solaris era l’únic programari de Sun basat en la participació de la comunitat que havia publicat una revisió major, el seu futur penja d’un fil, almenys com a programari accessible gratuïtament. És per això, que podem concloure que VirtualBox és l’únic projecte nascut en el si de Sun Microsystems que progressa sota l’ègida d’Oracle.

La principal novetat d’aquesta nova revisió és el suport que ofereix per a sistemes guest Mac OS X… tot i que abans que algú cridi d’alegria, advertir que només és per a Mac OS X Server en maquinari Apple. La companyia de Cupertino és molt escrupolosa pel que fa al que permet fer o no amb el seu programari, i la seva llicència d’usuari és molt explícita al respecte: només es pot usar el Mac OS X en maquinari Apple.

És per això, i no volent enemistar-se amb els nois de Steve Jobs, que l’equip de desenvolupament de VirtualBox ha preferit no treure aquesta funcionalitat de l’entorn de la poma mossegada, malgrat que teòricament seria possible i amb la mateixa efectivitat que qualsevol altre sistema operatiu de PC.

Altres novetats destacables de VirtualBox 3.2 són:

  • Suport per als darrers processadors d’Intel, Core i5 i i7, i Xeon 5600

  • Diverses millores en el rendiment del sistema de virtualització, el que permet reduir els temps d’execució de les aplicacions virtualitzades en comparació amb les aplicacions que s’estiguin executant nativament

  • Millora substancial en la implementació del subsistema d’entrada/sortida per a discs virtualitzats

  • S’introdueix suport per a múltiples monitors, també virtuals (que no es corresponguin amb un monitor físic)

  • Possibilitat de connectar una CPU virtual "en calent"

  • Afegit suport per a Ubuntu 10.04 i Oracle Enterprise Linux 5.5

El nou VirtualBox ja pot ser descarregat des del lloc web del projecte per a sistemes host Windows, Mac OS X, GNU/Linux i Solaris/OpenSolaris.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)