Visa anuncia noves iniciatives en el terreny del pagament amb dispositius m

Compartir

La companyia, coneguda mundialment per les seves targes de crèdit, ha anunciat haver arribat a un acord amb Nokia per incloure facilitats de pagament a través del mòbil que entraran en primer lloc al mercat nord-americà. També ha anunciat un programari per al nou sistema operatiu Android de Google.


Redacció imatica.org – Si bé en alguns llocs com el Japó o Corea del Sud el pagament a través del telèfon mòbil gràcies a un xip afegit a l’aparell de comunicacions comença a ser quelcom habitual, en altres llocs del món la implantació d’aquesta mena de tecnologia porta anys de retard. I és que no debades, el telèfon mòbil s’ha convertit en un dispositiu ideal per realitzar pagaments de qualsevol tipus (i, especialment, micropagaments) doncs la majoria de les persones el duen constantment a tot arreu.

Visa posseeix actualment la major xarxa de pagaments electrònics del món, pel què l’expansió del sistema de pagaments a través del telèfon mòbil és un tren que no pot deixar escapar, i en conseqüència ha anunciat una aliança amb el fabricant de telèfons mòbils més gran del món, la companyia finlandesa Nokia. L’objectiu és oferir tant serveis de pagament a través del telèfon per als clients de les dues companyies, com tot allò extra que pugui ser útil als usuaris d’aquests serveis, com ara transferències, alertes i notificacions.

Aquesta capacitat de pagaments electrònics s’implementarà en la propera generació de telèfons del fabricant finlandès, el primer exponent de la qual serà el Classic 6212 que sortirà a la venda al mercat nord-americà aquest proper mes d’octubre. Inicialment en fase de proves per a determinades institucions financeres, el servei proporcionat per Visa facilitarà el pagament de béns i serveis, transferències a particulars que també siguin usuaris dels serveis de Visa, estar al cas del saldo en temps real i fins i tot rebre ofertes i descomptes de comerciants que participin en les proves pilot.

Per tal de fer possible el pagament electrònic, els nous telèfons de Nokia estaran equipats amb un xip NFC (Near Field Communication), una tecnologia de connexió sense fils que possibilita l’intercanvi de dades entre dos dispositius a distàncies molt curtes, d’uns pocs centímetres, i l’origen de la qual el trobem en l’estàndard RFID, del qual deriva.

Una altra plataforma atractiva per a l’estratègia de pagaments electrònics a través de telèfons mòbils de Visa és l’Android de Google. La companyia de pagaments ha donat a conèixer el proper llançament d’una sèrie de programari i serveis que permetran als posseïdors de mòbils amb Android controlar els seus pagaments amb Visa i localitzar establiments que acceptin les seves targes o el pagament per telèfon mòbil. Inicialment, aquests serveis estaran disponibles per als clients del Chase Bank, en fase de proves per després estendre’s a la resta d’entitats bancàries.

Per a la seva expansió a nivell mundial, Visa es troba testejant els pagaments per mòbil en diversos països en gairebé tots els continents: Austràlia, França, Brasil, Taiwan, Regne Unit o Corea en són alguns casos, malgrat que no existeixen dates per al llançament massiu d’aquests serveis a nivell global.

Guillem Alsina