VMware desplega la seva tecnologia a Barcelona

Compartir

Des d’avui dilluns fins al dijous, la capital catalana acull l’edició europea de la VMworld, la conferència de VMware sobre virtualització.

VMworld Europe 2013

El mateix escenari que al febrer d’aquest any va acollir el Mobile World Congress, acull des d’avui i fins aquest dijous dia 17 la VMworld Europe, esdeveniment anual de VMware per a professionals del sector de les tecnologies l’eix temàtic del qual és -i com no podia ser d’altra manera- la virtualització.

Com en edicions anteriors, els temes d’alta disponibilitat, recuperació enfront de fallades, o seguretat, estaran presents en les diferents xerrades que s’impartiran, al costat de tendències de més actualitat com el cloud computing, amb el qual la virtualització hi té una gran relació.

Malgrat que la roda de premsa per la premsa de l’Estat Espanyol comptarà amb un representant (encara per confirmar la seva identitat) de Telefónica, al programa d’esdeveniments no sembla haver-hi gaire res sobre smartphones o tablets virtualitzats. No és descartable algun anunci en aquest sentit com, per exemple, que l’operadora espanyola llanci conjuntament amb VMware algun tipus de solució de virtualització de smartphones per empreses o, fins i tot, un terminal virtualitzat.

Les primeres solucions de virtualització per a smartphones van ser mostrades al públic entre 2011 i 2012, però no han passat de simples anècdotes al mercat, tot i proporcionar facilitats com, per exemple, disposar de dos o més entorns completament separats en el mateix terminal, cadascun amb els seus contactes, apps instal·lades, i altres configuracions.

Seguidament, els deixem amb un vídeo gravat per aquest mateix rotatiu en el CES del 2012, en el qual podem veure el primer terminal virtualitzat del mercat, un LG que va sortir a la venda en exclusiva amb Verizon:


A més de la multinacional de la virtualització, a Barcelona també hi seran presents altres empreses que empren la seva tecnologia o que d’una o altra manera estan vinculades amb ella, com NVIDIA, Western Digital, Cisco o Dell. Nosaltres també hi serem presents allà, informant de totes les novetats i tendències que ofereixi aquest esdeveniment.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: