VMware ho virtualitza tot

Compartir

Des dels servidors fins als escriptoris dels usuaris finals, passant per les apps i fins i tot la infraestructura de xarxa, segons la visió de Pat Gelsinger i el seu equip a VMware.

Uns minuts abans de la keynote d'obertura de la VMworld Europe 2013 de Barcelona

Uns minuts abans de la keynote d’obertura de la VMworld Europe 2013 de Barcelona

Virtualitzar tots els elements del centre de dades és l’objectiu que s’ha fixat VMware des d’ara i per al futur. I si en llegir aquestes ratlles esteu pensant en els servidors i els escriptoris, us quedeu curts; fins i tot la mateixa infraestructura de xarxa pot ser virtualitzada, i per a això VMware ha ensenyat els seus darrers productes en l’esdeveniment VMworld Europe que s’està celebrant aquests dies a Barcelona.

Segons Pat Gelsinger, CEO de VMware, el manteniment de la infraestructura tecnològica en una empresa s’emporta sobre el 40% dels recursos i el pressupost, uns diners i uns recursos que es podrien dedicar a altres tasques com les millores en aquesta mateixa infraestructura i el desenvolupament i prova de noves solucions.

La solució a aquest problema per Gelsinger és, seguint amb aquest raonament, la conversió de la infraestructura tecnològica en un servei més, ajustable a les necessitats de cada organització en cada moment i, per tant, escalable. La filosofia del cloud computing i, per sota del núvol, la infraestructura virtualitzada, constitueixen el vademècum de VMware per a això.

La gestió del núvol privat

La gestió del núvol privat

És per això que en el VMworld Europe, VMware ha presentat productes i novetats per a cadascun dels components de la cadena, de les quals n’esmentem algunes de les més importants:

  • integració de VMware Horizon View i Horizon Mirage per a l’usuari final;

  • en Horizon View s’hi introdueixen gràfics accelerats virtualitzats gràcies a la infraestructura de NVIDIA Grid presentada en el darrer CES de Las Vegas;

  • VMware Virtual SAN per virtualitzar l’emmagatzematge de manera que aquest pugui ser extensible;

  • millora de la gestió via consola web per a VMware Horizon Mirage 4.3;

  • millores en la gestió i producció d’eines per a la creació de núvols privats (private cloud);

  • i llançament de vCloud Hybrid Service a Europa juntament amb un marketplace (botiga virtual d’aplicacions).

També ha anunciat l’adquisició de Desktone, empresa pionera en la introducció de l’escriptori com a servei.

Al llarg de la keynote inaugural, Pat Gelsinger s’ha vist flanquejat tant per diversos membres del seu propi equip a VMware dedicats a cadascuna de les divisions dels productes que esmentava, com Sanjay Poonen (vicepresident executiu i mànager general de computació d’usuari final), o Bill Fathers (vicepresident sènior i mànager general de cloud híbrid), així com de partners com Atos, representada pel seu president i CEO Thierry Breton.

Pat Gelsinger (esquerra, president i CEO) amb Martín Casado (CTO de networking)

Pat Gelsinger (esquerra, president i CEO) amb Martín Casado (CTO de networking)

Aliança amb Telefónica

Durant l’esdeveniment, l’operadora espanyola Telefónica ha presentat el seu nou servei Virtual Data Center 2.0, l’objectiu del qual és permetre als clients el desplegament del seu propi centre de dades en modalitat IAAS (Infrastructure As A Service) autogestionat i autoaprovisionat, és a dir, que si en algun moment el client necessita més potència i infraestructura, se la pot crear ell directament sense haver d’intervenir un tècnic de Telefónica per realitzar-li la configuració.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: