Vodafone i EE oferiran cobertura sota el Canal de la Mànega

Compartir

El servei entrarà en marxa el març d’aquest any gràcies a un contracte de deu anys signat per les dues operadores amb l’empresa gestora del túnel. Inicialment oferiran serveis 2G i 3G, amb possibilitat de 4G en un futur. Les operadores franceses ja treballen amb Eurotunnel des del 2012.

Entrada de l'Eurotunnel en la qual es pot apreciar el graffiti "l'enllaç vital". Imatge de l'usuari hakzelf a Flickr sota llicència Creative Commons

Entrada de l’Eurotunnel en la qual es pot apreciar el graffiti “l’enllaç vital”. Imatge de l’usuari hakzelf a Flickr sota llicència Creative Commons

Eurotunnel, empresa constructora i administradora del túnel sota el Canal de la Mànega, ha anunciat la propera posada en funcionament del servei de telefonia de Vodafone i EE (operadora producte de la fusió d’Orange i T-Mobile) sota els poc més de cinquanta quilòmetres que conformen l’estructura que connecta físicament Gran Bretanya amb el continent europeu, a una profunditat de fins a 100 metres sota el nivell del mar.

Les operadores franceses Bouygues Telecom, Orange i SFR ja operen amb tecnologia GSM al túnel des del 2012. Inicialment, les operadores britàniques oferiran serveis 2G i 3G, però ambdues parts ja han manifestat el seu interès per oferir també serveis 4G en un futur, sense concretar data.

Aquest nou servei permetrà, a més de rebre i fer trucades de veu, connexió a Internet des d’un smartphone o tablet al llarg de tot el recorregut i des de qualsevol dels mitjans de transport emprats, ja sigui la llançadora o el tren d’alta velocitat.

Segons Eurotunnel i les dues operadores, la qualitat d’una trucada de telèfon serà la mateixa que si es fes al mig de París, Londres o qualsevol altre punt de la superfície.

Fins ara, els clients d’operadores britàniques que creuaven el túnel del Canal i rebien o realitzaven trucades, incorrien en despeses de roaming. Amb la nova regulació de tarifes de roaming, aquestes despeses haurien de ser nuls o pràcticament imperceptibles a partir del juliol d’aquest any.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: