Vodafone es fa amb xarxa de fibra òptica pròpia

Compartir

La filial de l’operadora britànica a l’Estat Espanyol ha adquirit l’operadora Ono, coneguda sobretot per la seva xarxa de fibra òptica, amb la qual ara Vodafone podrà lluitar en igualtat de condicions amb Movistar.

L’operació feia temps que sonava com a rumor i, de fet, la va avançar el rotatiu electrònic El Confidencial en una noticia publicada a darrera hora del passat dijous.

El tancament de l’operació ha estat donat a conèixer oficialment per l’operadora britànica fa escassament una estona, i es clou per un total de 7.200 milions d’euros.

L’adquisició d’ONO permet a Vodafone fer-se amb una xarxa de fibra òptica ja instal·lada, en funcionament, amb productes i una base de clients, a més de permetre-li oferir serveis consolidats que fins ara no tenia com el de televisió per cable.

A més, amb aquesta jugada, l’empresa britànica podrà començar a oferir serveis conjunts d’accés a Internet, telefonia mòbil i televisió, fent la competència a Movistar.

Es dóna el fet paradoxalment que Vodafone havia denunciat diverses vegades que l’operadora dominant a l’Estat Español pugués oferir aquests paquets conjunts.

L’operació resta ara subjecta a l’escrutini de les autoritats reguladores, tant les estatals com les europees, malgrat que no es creu que hi hagi cap problema al respecte.

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: