Volem Siri al nostre País!

Compartir

L’experiència de provar Siri a l’iPhone 4S és molt bona, pero tot i així encara queda portar-lo al nostre país de forma oficial perquè el seu potencial sigui molt més gran.

 Ja fa més de dues setmanes que vaig fer el salt de l’iPhone 3GS al 4S i he pogut gaudir d’en Siri. I dic “en” Siri perquè per a mi no es només una funcionalitat del telèfon, es alguna cosa molt més gran. Quan el vaig veure per primer cop en acció a la Keynote vaig saber que Apple tornava a marcar el camí a seguir. Ara ja surten molts altres programes que diuen que fan el mateix, tant per iOS, com per Android o fins i tot per OS X. I si, potser això ja existia abans, però personalment no havia vist, ni he vist encara, un majordom digital de la qualitat d’en Siri.

Molts dubten de que això sigui el futur. Diuen que tu no vas pel carrer parlant amb el telèfon, que la gent et mira. Potser és cert ARA, però d’aquí a poc canviarà. De la mateixa manera que ara no és estrany veure a tothom pel carrer escrivint missatges.

Jo amb el meu 3GS i els auriculars amb micro, sempre que anava al carrer li donava ordres de veu perquè canviés de cançó o fins i tot per preguntar-li l’hora. Ara no només puc fer mil coses més, sinó que he deixat de donar-li ordres per començar a establir una conversa intel·ligent amb el meu iPhone.

Siri in Spain

Siri a Espanya

Després de dues setmanes d’ús, fent servir en Siri de tant en tant, encara em sorprenen algunes de les coses que arriba a entendre, sobretot quan es tracta d’entendre el context d’una conversa. Això quan entén el meu “anglès”, perquè per ara no està ni en català ni en castellà.

Peró per mi el major problema no és la barrera de l’idioma. Ja m’agrada practicar l’anglès a estones i fins i tot ho trobo divertit. Per mi el problema més gran es la limitació geogràfica que s’ha imposat. El significat de que Siri no està a Espanya no és només l’idioma, sinó també la localització geogràfica. Encara que li parlis en anglès Siri no et pot respondre a cap cosa que tingui a veure amb la teva posició.

Per això tinc moltes ganes ja no que Siri entengui el català o el castellà, sinó que en Siri conegui el nostre país perquè pugui respondre moltes més coses! I quan Apple obri una API per a què els programadors puguem incloure aquesta tecnologia a les aplicacions llavors si que serà esplèndid!

Ja ho va dir en Jobs quan van comprar l’empresa Siri, “ho hem comprat per la intel·ligència artificial”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: