Vonage Mobile, un dur contrincant per a Skype

Compartir

Oferix trucades VoIP i missatges de text gratis, trucades a telèfons convencionals a preus molt assequibles, i acaba de llançar app mòbil.

El client de Vonage Mobile

El client de Vonage Mobile

A aquestes alçades, qui no coneix Skype? El que potser no tants coneguin sigui Vonage, un altre servei de VoIP que fa poc acaba de llançar una app que permet les trucades de veu i l’enviament de missatges de text de manera gratuïta entre terminals Android i iPhones.

De la mateixa manera que el seu competidor Skype, Vonage també permet la realització de trucades a un número de telèfon convencional d’un altre país a un cost inferior al què ens surt si realitzem una trucada de veu convencional a través de la nostra operadora. I ofereix, a més, un avantatge: instal·lat en el nostre smartphone, no ens exigeix crear un identificador per a realitzar trucades (llegeixi’s un nom d’usuari), si no que treballa amb el mateix número de telèfon que emprem en el nostre terminal per a la identificació de l’usuari.

També importa tots els contactes de la llibreta d’adreces del terminal, amb el que s’ha acabat l’haver de mantenir dues llistes separades, una per a les trucades ‘normals’ i una altra per als contactes del client de VoIP com Skype.

Inconvenients? Si: a diferència del seu rival, no es tracta d’un sistema de comunicacions universal amb client per a sistemes operatius d’escriptori (Windows, Mac OS X, GNU/Linux), si no d’una operadora de veu sobre IP que permet estalviar costos en les trucades internacionals. Així, i si bé no trobem cap programari per a ordinador, Vonage ofereix una caixa que es connecta a la nostra línia de telèfon i redirigeix les trucades internacionals, facturant després directament a la companyia segons el pla que es tingui contractat.

Vonage presumeix d’oferir uns preus que són el 70% més econòmics que les trucades amb les operadores convencionals i un 30% més barats que amb Skype. La seva app per a smartphones es troba disponible a l’App Store d’Apple i a l’Android Market de Google, i pot ser descarregada i instal·lada de manera gratuïta. A partir d’aquí, podem trucar i intercanviar missatges de text de manera gratuïta utilitzant la tecnologia de veu sobre IP amb altres usuaris del mateix sistema de Vonage, i realitzar trucades internacionals a baix cost des del nostre mòbil.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: