WD presenta el primer disc dur SATA Express

Compartir

Aquesta nova tecnologia permet cotes de transferència més altes amb menys consum energètic.

WD, filial de Western Digital, ha aprofitat el certamen Computex de Taiwan per mostrar el seu primer prototip de disc dur per a PCI Express, conjuntament amb els fabricants de plaques base Gigabyte i Asus.

Aquest prototip introdueix la nova interfície SATA Express, una variant de la tecnologia PCI Express, que ja s’ofereix a les plataformes de placa base de la sèrie 9 de xipsets d’Intel, llançats recentment. La interfície SATA Express dóna el primer pas per a una velocitat més gran, menor consum d’energia i flexibilitat per a futurs dissenys OEM.

L’estàndard SATA Express permet velocitats de transferència de més de 6 Gbit/s, límit de l’estàndard SATA, arribant als 1969 MB/s.

Els connectors SATA Express són lleugerament diferents dels SATA tradicionals, però compatibles cap enrere de manera que a un dels nous connectors li podem connectar un dispositiu SATA Express o dos dispositius SATA tradicionals.

Detall del connector

Detall del connector

Pel que fa a tecnologies de disc dur, el nou estàndard SATA Express permet treballar amb discos durs mecànics, SSD o híbrids indistintament, pel que podrem reaprofitar vells discos durs SATA en una placa base amb suport per a SATA Express malgrat que, això si, no esperem gaudir de la velocitat màxima que proporciona la nova connexió.

El camí fins aquest primer prototip de disc dur SATA Express ha durat 3 anys. El 2011, el SATA-IO (grup responsable de planificar el futur de SATA) va anunciar que estava desenvolupant una nova especificació que canviaria el nucli tecnològic darrere de SATA, mitjançant la seva fusió amb la interfície per a ordinadors PCI Express.

El 2013 es va anunciar l’especificació SATA Express, i un any després WD i alguns dels seus partners han realitzat un prototip del que es preveu serà la propera generació en tecnologia d’emmagatzematge.

Tant Asus com Gigabyte han desenvolupat plaques base amb suport per a SATA Express que permet emprar el present prototip i totes les solucions d’emmagatzematge que vinguin posteriorment.

El disc dur muntat en una placa base

El disc dur muntat en una placa base

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: