WebOS passa a ser codi obert

Compartir

Aquesta tarda passada, HP tenia previst explicar als seus treballadors sobre el futur de webOS i així nosaltres també ho podíem explicar per a tots vosaltres.  El primer i més important que va comunicar HP és que el sistema operatiu creat per Palm arribarà a la comunitat de desenvolupadors de codi lliure.

Ahir a la tarda HP va anunciar que entregava amb tota la seva energia webOS a la comunitat per transformar-lo així doncs en codi lliure. Era una noticia molt esperada per tothom perquè així anuncia la continuïtat de l’empresa vulgui o no amb el seu sistema operatiu per a tablets i terminals.

No hi ha plans sobre nous dispositius amb els que puguem ajudar a crear un ecosistema però si el compromís d’invertir i ajudar a evolucionar el sistema col·laborant amb els desenvolupadors de codi lliure que agafin el passat del sistema i el transformin al seu gust.

Segons podem entendre, el codi principal de webOS estarà disponible sota llicència de codi lliure, el que permetrà a qualsevol desenvolupador o fabricant crear i millorar les seves aplicacions i versions. HP també comenta que governarà per una política d’actualitzacions per prevenir la fragmentació del sistema operatiu.

Arribarà tard al món? ha obert els ulls a temps? Tothom té el seu espai i la seva quota de mercat, però jo sincerament crec que HP arriba massa tard.

La gent de The Verge ha estat conversant amb Meg Whitman, CEO d’HP, i informen que hi haurà un nou dispositiu al mercat amb sistema webOS segurament el 2013. No serà una impressora de les que HP és el rei del mercat, si no un tablet.

Bloc oficial d’HP


YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: