Webtop, víctima dels errors de Motorola

Compartir

L’entorn era prometedor, i sens dubte el futur apunta en aquesta direcció, però Motorola no va saber-li treure partit, i Google no ha sabut o volgut apreciar-ho.

Aquesta setmana m’assabentava de que Google liquidarà l’entorn Webtop de Motorola. Això, com a posseïdor d’un Atrix i usuari d’aquest programari, m’ha disgustat.

Com ja vaig dir anteriorment, la idea base de Webtop em sembla perfecta: usar el smartphone també com a ordinador mitjançant la connexió dels perifèrics adequats. La seva execució pràctica, si es jutja com a mínim per la seva implementació en l’Atrix, deixa una mica a desitjar.

Un bon complement en aquest sentit pot ser Ubuntu for Android, si és que -i veient amb l’exasperant lentitud amb què avança- surt algun cop “de la nevera”.

Entre els canvis als quals Google està sotmetent a Motorola s’hi troba també Webtop, que s’ha vist directament expulsat dels futurs smartphones de la companyia. Motorola -i Google per extensió- han perdut una bona oportunitat de millorar un producte que, al meu parer, estava destinat a convertir-se en l’avançada del futur que està per arribar.

Anar a qualsevol lloc i connectar el nostre mòbil a una base, teclat, ratolí i monitor extern, i treballar amb totes les nostres dades i el nostre entorn d’escriptori és una part del futur que arribarà sens dubte tard o d’hora. El nostre portàtil es veurà substituït, així com el nostre sobretaula, en la majoria de casos per aquesta mena d’equips. Fins i tot els tablets potser acabin sent víctimes en bona part d’aquesta filosofia, com ja va demostrar Asus amb el Padfone.

Deixant de banda Webtop sense intentar corregir errors, millorar el producte i integrar-lo encara més amb la filosofia de Google només demostra ser un error de càlcul de la companyia de Sergey Brin i Larry Page que, amb això, han perdut l’oportunitat de liderar el futur per passar a ser uns simples comparses que es veuran arrossegats a aqueix mateix futur per altres.

Google fou la primera en apostar a tot o res per les aplicacions com a serveis en el núvol, una cosa que quan va començar a fer-ho es veia com un futur molt llunyà. I avui, productes com Google Docs lideren el seu segment. Webtop hagués pogut ser la primera avançada d’una nova revolució, però això no s’ha volgut veure a Mountain View.

Potser si que Webtop es va avançar molt al seu temps, però quin servei de Google no ho ha fet abans?

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: