WebVisions celebrarà una de les seves conferències a Barcelona

Compartir

Del 19 al 21 de juny, Barcelona acollirà la tercera edició de l’esdeveniment internacional WebVisions Event.

Una de les sessions del WebVisions

Una de les sessions del WebVisions

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà, entre els propers 19 a 21 de juny, la tercera edició del WebVisions Event, una conferència que busca submergir-se en el futur de la web, de les interfícies d’usuari i dels mitjans digitals.

Per a això, l’esdeveniment comptarà amb un panell d’experts de caire internacional: David Pescovitz, co-editor de Boing Boing (un dels blogs més llegits al món), Maria Giudice, Directora de Diseny de Producte a Facebook, Vinay Venkatraman, Conferenciant dels esdeveniments TED i creador del projecte Frugal Digital (solucions digitals per a economies en desenvolupament), i Lea Verou, una de les experts mundials més apreciades en Open Web Standards. En total, i comptant els que acabo d’esmentar, seran 24 experts de talla internacional.

Entre els temes que es tractaran durant les sessions hi trobem la Internet de les coses, les interfícies d’usuari que interactuen amb objectes físics (realitat augmentada), el repte de l’anàlisi del creixent volum de dades (big data), la narrativa transmedia, o els problemes de la privacitat en un món cada cop més connectat i en el que es recullen dades i més dades de cadascun de nosaltres.

A més del CCCB, diverses sessions es desenvoluparan a l’Escola ELISAVA (UPF), el Design Hub (Museu del Disseny de Barcelona), Makers of Barcelona (MOB), Betahaus i la Moritz Factory.

Si bé la data oficial de començament de l’esdeveniment és el 19 de juny, hi haurà una sèrie d’actes relacionats els dies previs. Començaran el 14 amb una hackathon amb finalitats socials en el Design Hub, i el 17 i el 18 amb altres esdeveniments de caire social i tecnològic.

Serà el tercer cop que Barcelona acull aquest esdeveniment, després de que la ciutat comtal es convertís, el 2012, en la punta de llança del desembarcament europeu d’aquest esdeveniment nascut el 2001 a Portland (Oregon, Estats Units).

Conjuntament amb Barcelona, enguany han estat seus del WebVisions les ciutats de Nova York (el 3 i 4 d’abril) i Portland (del 7 al 9 de maig), i ho seran més endavant Chicago (25 i 26 de setembre) i Berlín (24 i 25 d’octubre).

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: