Western Digital es queda amb la unitat d’emmagatzemament d’Hitachi

Compartir

La unió d’ambdues companyies donarà com a resultat un gegant que podria comprendre gairebé la meitat del mercat mundial de discs durs. Seagate serà la principal perjudicada comercialment.

Redacció – Fins a la data, el mercat mundial de discs durs es divideix en dos grans actors que, junts, arriben a cobrir gairebé dos terços del pastís: són, en primer lloc, Western Digital amb poc més del 30%, seguit de Seagate amb una xifra lleugerament inferior. En tercera posició -però ja a una certa distància- hi trobem Hitachi amb un 17% del mercat, i els darrers competidors d’un cert pes (encara que a molta distància) els trobem en Toshiba-Fujitsu i Samsung, encara que ambdós junts amb prou feines arriben a superar el 20% del total.

Aquest ordre de forces es trencarà totalment amb l’adquisició de la divisió d’emmagatzemament d’Hitachi per part de Western Digital, que deixarà a aquesta darrera com l’únic colós dels discs durs amb aproximadament la meitat del mercat mundial, seguida a molta distància de Seagate amb prou menys d’un terç d’aquest total.

L’acord al qual han arribat ambdues empreses valora l’operació en 4.300 milions de dòlars, i es troba encara subjecte a l’aprovació de les autoritats reguladores del mercat, tant asiàtiques com europees i nord-americanes.

Els punts forts dels negocis d’ambdós fabricants són complementaris, essent Hitachi més forta en el sector professional com el dels discs durs per a servidors, mentre que Western Digital cobreix el mercat de discs durs multimèdia i emmagatzemament extern en el qual no hi juga Hitachi. El producte d’ambdues empreses passarà, doncs, a estar present en tots els camps.

Això suposarà una greu amenaça per a Seagate, que podria veure arrabassat una bona part del seu actual mercat, ja que a més que el seu principal rival li podrà fer front en tots els camps amb productes de qualitat, podrà oferir també millors preus.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina