Western Digital llança el primer disc dur de 2 terabytes

Compartir

Es muntaran inicialment en les sèries de discos durs externs My Book de l’empresa nord-americana, ja que aquests dispositius són cada dia més populars entre els usuaris que hi desen els seus continguts multimèdia com ara fotos i vídeos.


Nota de premsa/Redacció – Western Digital (WD) ha anunciat el primer disc dur de 2 terabytes (TB), la unitat de més capacitat del món i la darrera incorporació a la popular família de discos durs WD Caviar Green, respectuosos amb el medi ambient, sense escalfament i silenciosos. Aquesta nova plataforma de 3,5 polzades es basa en la tecnologia de 500 GB per plat líder del sector de WD (amb una densitat d’àrea de 400 Gb per polzada quadrada) i 32 MB de memòria cau, que produeix discos amb capacitats de fins a 2 TB.

Caviar Green és una de les línies de producte de més èxit de la història recent de la companyia, gràcies a la seva tecnologia GreenPower de tercera generació que ara proporciona 2 TB d’emmagatzematge provadament fiable, per als arxius i gràfics d’alta resolució d’avui en dia. Les unitats WD Caviar Green estan dissenyades per ser usades en discos durs externs USB/FireWire/eSATA, ordinadors de sobretaula, estacions de treball i entorns RAID d’escriptori.

Cada dia els discos amb grans capacitats són més populars entre els usuaris per guardar àmplies col·leccions de fotografies, música i vídeos. Segons informacions proporcionades per la mateixa Western Digital, prop del 10% de les vendes de discos durs de 3,5" estan en el nivell d’1 TB de capacitat o més.

Les solucions d’emmagatzematge extern són habituals per als discos de capacitat extrema, per això, la família My Book de Western Digital és una de les primeres aplicacions de la nova gamma de discos WD Caviar Green de 2 TB.

Discos durs sense escalfament, silenciosos i amb una arquitectura mecànica molt sòlida

Diverses tecnologies avançades fan possible la velocitat, capacitat i rendiment dels discos durs WD Caviar Green d’1,5 TB i 2 TB. Aquestes inclouen: StableTrac, que fixa l’eix del motor en els dos extrems per reduir la vibració provocada pel sistema i estabilitzar els plats, de manera que s’aconsegueix un rastreig més precís durant les operacions de lectura i escriptura*; IntelliPower, que optimitza l’equilibri entre velocitat de rotació, taxa de transferència i algoritmes de memòria cau, i està dissenyat per proporcionar estalvis d’energia significatius i un rendiment sòlid; IntelliSeek, que calcula les velocitats de cerca òptimes per reduir el consum d’energia, el soroll i la vibració; i la tecnologia de càrrega de rampa NoTouch, que està dissenyada per assegurar que el capçal de gravació mai toca la superfície del disc, cosa que provoca un desgast significativament menor del lector i del suport, a més de millorar la protecció del dispositiu quan es transporta.

Disponibilitat i preu

Els discos durs WD Caviar Green de 2 TB estaran disponibles a finals de mes en botigues i distribuïdors selectes. El Preu de Venda al Públic Recomanat (PVPR) del disc WD Caviar Green de 2 TB (model WD20EADS) és de 299 €.

* la prestació StableTrack només s’inclou en el model de 2 TB

Guillem Alsina