WhatsAPI, integrant comunicació amb WhatsApp en les apps de tercers

Compartir

Un grup de hackers s’ha dedicat a analitzar el funcionament del popular programa de missatgeria instantània per a smartphones WhatsApp, i a construir amb aquesta informació una API que permet crear aplicacions que es comuniquen amb ell.

Enviament massiu de publicitat a través de missatges curts de text, o comunicació amb els nostres contactes a través del PC poden ser dues de les utilitats de WhatsAPI, l’API (Application Program Interface) per a interactuar amb la xarxa de missatgeria instantània WhatsApp, desenvolupada per tercers.

No és una iniciativa oficial de WhatsApp, ja que l’empresa recela d’obrir el seu sistema a terceres parts per a la creació d’aplicacions, quelcom que, d’altra banda, trencaria la seva filosofia de mantenir el seu client en l’àmbit dels smartphones.

No és que no sigui possible instal·lar un client de WhatsApp en un PC, però no és precisament tasca fàcil per a qualsevol persona, ja que cal instal·lar un emulador per a executar un sistema Android a l’ordinador i, després, dur a terme un truc per enganyar la màquina fent-li creure que té un número de telèfon assignat, quelcom que es pot arribar a aconseguir per mitjà de diversos serveis online de números virtuals.

El que aquest grup ha posat a disposició dels programadors a Internet és una sèrie d’APIs en PHP, fitxers que poden ser reutilitzats en aplicacions de tercers. El grup ha creat un sistema per a interceptar i descodificar la manera en què el client WhatsApp s’autentifica a la xarxa, de manera que es pot simular des de qualsevol aplicació.

Ja està a disposició dels internautes un plug-in per a Pidgin, que permet mantenir converses per WhatsApp des del nostre ordinador.

Quant trigarà WhatsApp en bloquejar aquesta API que queda fora del seu control?

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: