WhatsApp busca estar a l’alçada dels seus contrincants incloent missatgeria de veu

Compartir

El popular programa de missatgeria instantània per a mòbils inclou missatges de veu ‘push to talk’, afegint així una funcionalitat que ja incorporaven la majoria dels seus rivals.

Així s'utilitza la nova funcionalitat de WhatsApp

Així s’utilitza la nova funcionalitat de WhatsApp

WhatsApp encara és el líder entre les apps de missatgeria instantània per a telèfon mòbil gràcies a la seva simplicitat i que va ser el primer, pel què, en molts casos, els seus usuari ho són “per pressió social”, perquè també ho són tots els seus amics i coneguts. Però aquest regnat podria tenir data de caducitat.

Aprofitant les polèmiques esdevingudes en el passat sobre el cobrament de la quota anual de l’app, alternatives com Line, el missatger de Facebook o els Hangouts de Google, han guanyat una mica d’espai, sobretot la primera. Per això, WhatsApp no es pot relaxar, i mantenint la senzillesa de la seva interfície d’usuari, ha d’anar introduint progressives millores i innovacions, com és el cas dels missatges de veu, quelcom que fins ara era un avantatge competitiu per als seus oponents.

L’ús de la missatgeria de veu en WhatsApp és simple: només haurem de seleccionar l’usuari a qui volem deixar-li el missatge (si ja estem en una conversa, podem fer-ho directament), prémer sobre la icona del micròfon situat a la part dreta del quadre d’escriptura per a introduir el missatge de text i, mantenint aquesta icona polsada, dictar el nostre missatge. Per acabar, deixem de prémer el botó de gravació.

El destinatari rebrà un arxiu d’àudio adjunt a la conversa que podrà reproduir des de la mateixa interfície, tal i com es fa amb els vídeos i les fotos.

La nova funcionalitat de missatges de veu està sent desplegada per totes les plataformes que compten amb client de WhatsApp: iOS (iPhone), Android, Windows Phone, BlackBerry OS i Symbian. Aquest desplegament es realitza a través d’actualització.

En les BlackBerry amb teclat físic, els usuaris podran mantenir polsat el botó trackpad i deixar-lo anar per finalitzar el missatge.

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic
Guillem Alsina
Etiquetes: