WhatsApp oferirà trucades de veu

Compartir

La companyia es reinventa amb una funcionalitat que li hauria de permetre retenir els seus actuals usuaris davant l’atractiu que propugnen altres plataformes de missatgeria instantània sobre tecnologia IP per a smartphones.

Ahir al matí, i en el marc del congrés mundial de telefonia mòbil de Barcelona del 2014, el CEO de WhatsApp, Jan Koum, ha anunciat que el servei de missatgeria instantània que ofereix la seva empresa afegirà trucades de veu entre els dos participants.

Actualment, WhatsApp ofereix bústia de veu de missatges breus, una mena de walkie-talkie amb el qual podem deixar missatges gravats al nostre interlocutor, que aquest escoltarà i després respondrà amb una altra gravació.

Ara, el que ha anunciat Koum és no una millora d’aquest servei, sinó un replantejament: WhatsApp introduirà un servei de VoIP com el de Skype o Hangouts -per esmentar-ne alguns- que permetrà les converses en temps real.

Malgrat que WhatsApp conserva el lideratge en el segment d’aplicacions de missatgeria instantània de text per a dispositius mòbils, no pocs contendents li disputen aquest lloc, explotant les que són, per a molts, algunes de les seves debilitats: no disposar de client per a sistemes de sobretaula (cosa que si que ofereix Line), i la seguretat i la privacitat (aspecte destacat a Telegram).

Per tant, al reeixit servei de missatgeria necessita renovar-se i oferir alguna cosa nova als seus usuaris per a mantenir-los enganxats abans que aquests topin amb alguna oferta que els plagui més, i que porti, aquest cop si, a una migració massiva i abandonament de WhatsApp que encara no han aconseguit ni Telegram ni Line ni altres.

El nou servei s’implementarà més endavant, i l’anunci li ve molt bé a la companyia com a pegat per fer oblidar el problema de servei que ha tingut recentment, i que va deixar a una bona quantitat d’usuaris desconnectats durant diverses hores, cosa que moltes persones ja no conceben.

La nova funcionalitat de trucades de VoIP s’implementarà en totes les plataformes suportades actualment per WhatsApp, i amb això l’ara subsidiària de Facebook entrarà directament en competició amb Skype i el Hangouts de Google, i donarà un nou motiu de queixa a les operadores.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: